Δήλωση Κεφαλογιάννη για τα 1,7 δισ. ευρώ του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης για την Ελλάδα

Με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οι πόροι του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης αυξάνονται από 7,5 σε 44 δισ. ευρώ και η Ελλάδα θα εισπ...


Με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οι πόροι του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης αυξάνονται από 7,5 σε 44 δισ. ευρώ και η Ελλάδα θα εισπράξει 1,7 δισ. ευρώ έναντι μόλις 294 εκατομμυρίων που προβλεπόταν αρχικά.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ  και γενικός εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης Μανώλης Κεφαλογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

"Η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης των 750 δις ευρώ ενισχύει σημαντικά τους πόρους του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης. Με την πρόταση της Κομισιόν, οι πόροι για το Ταμείο που αποτελεί το βασικό εργαλείο προς μία κλιματικά ουδέτερη οικονομία μέχρι το 2050, αυξάνονται από 7,5 δισ. ευρώ σε 44 δισ. ευρώ. Κάτι που αυξάνει αντίστοιχα τους πόρους για τη χώρα μας από 294 εκ ευρώ σε 1,7 δισ. ευρώ. 

Η γενναία αύξηση της χρηματοδότησης του ΤΔΜ αποτελούσε πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Αποτελούσε, επίσης, τη βάση της πρότασης της Έκθεσης για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης που είχα την τιμή να παρουσιάσω πρόσφατα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως γενικός εισηγητής. 

Στόχος μας, αυτή η καινοτόμα ευρωπαϊκή πολιτική να συμβάλλει αποφασιστικά στη στήριξη των περιοχών και των ανθρώπων που πλήττονται περισσότερο από την απολιγνιτοποίηση, όπως η περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης. Ώστε η μετάβαση της χώρας μας προς μία Πράσινη Εποχή, μία Πράσινη Οικονομία να πραγματοποιηθεί με δίκαιο τρόπο χωρίς κανείς να μείνει στο περιθώριο, απροστάτευτος. Δίνοντας ευκαιρίες σε όλους. 

Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Ταμείο Ανάκαμψης των 750 δισ. ευρώ είναι μία εμβληματική πρωτοβουλία της Ευρώπης. Ένα πρόγραμμα φιλόδοξο και ταυτόχρονα ρεαλιστικό που θα βοηθήσει και θα συμβάλλει αποφασιστικά ώστε τα κράτη μέλη να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας. Ένας μηχανισμός απολύτως ευθυγραμμισμένος με το μέγεθος των δυσκολιών με χαρακτηριστικά που από την πρώτη ώρα διεκδικούσε η ελληνική κυβέρνηση."

Related

What's hot? 7081555650983083804

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item