Νίκος Ανδρουλάκης: "Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να βεβηλώνει την Αγία Σοφία με τις φιέστες του"

Σε μία σκληρή δήλωση με στόχο την Τουρκία και την πρόθεση του Προέδρου Ερντογάν να πραγματοποιηθεί προσευχή στην Αγία Σοφία, ένα "...


Σε μία σκληρή δήλωση με στόχο την Τουρκία και την πρόθεση του Προέδρου Ερντογάν να πραγματοποιηθεί προσευχή στην Αγία Σοφία, ένα "Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς", προέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Πιο συγκεκριμένα ο Έλληνας ευρωβουλευτής του S&D δήλωσε:

"Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τούρκος Πρόεδρος προκαλεί με τις αποφάσεις του για την Αγία Σοφία, ένα Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς, αναγνωρισμένο από την Unesco με ιδιαίτερο συμβολισμό για τους Έλληνες και τους Ορθόδοξους Χριστιανούς ανά τον κόσμο. 

Ήδη από το 2016, όταν για πρώτη φορά μετά το 1931, ακούστηκε προσευχή μέσα από την Αγία Σοφία, αλλά και μόλις πριν από ένα χρόνο, όταν ο κ. Ερντογάν δήλωνε ότι προτίθεται θα την μετατρέψει σε Τέμενος με Γραπτές Ερωτήσεις μου προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχα τονίσει την ανάγκη προστασίας αυτού του τόσο σημαντικού Μνημείου για την ανθρωπότητα. 

Φέτος, εν μέσω οικονομικής κρίσης και πανδημίας, ο κ. Ερντογάν επιλέγει και πάλι την Αγία Σοφία για φιέστες με μόνο στόχο την ενίσχυση της δημοτικότητάς του που καταρρέει. Αυτού του είδους οι εκδηλώσεις αποτελούν ακραίες προκλήσεις και αλλοιώνουν τον κοσμικό χαρακτήρα του Μνημείου, ο οποίος και πρέπει να διατηρηθεί."

Related

What's hot? 7297328812660263301

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item