"EU4Health": Νέο, αυτόνομο πρόγραμμα της ΕΕ για την υγεία ύψους 9,4 δισ. ευρώ

Το EU4Health, το αυτόνομο πρόγραμμα της Επιτροπής για την υγεία για την περίοδο 2021-2027, θα συμβάλει σημαντικά στην ανάκαμψη από την...


Το EU4Health, το αυτόνομο πρόγραμμα της Επιτροπής για την υγεία για την περίοδο 2021-2027, θα συμβάλει σημαντικά στην ανάκαμψη από την COVID-19 καθιστώντας τον πληθυσμό της ΕΕ υγιέστερο, βελτιώνοντας την ανθεκτικότητα των συστημάτων υγείας και προωθώντας την καινοτομία στον τομέα της υγείας. Θα καλύψει τα κενά που αποκάλυψε η κρίση της νόσου COVID-19 και θα διασφαλίσει ότι τα συστήματα υγείας της ΕΕ είναι αρκετά ανθεκτικά ώστε να αντιμετωπίσουν νέες και μελλοντικές απειλές για την υγεία. 

Ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας, δήλωσε σχετικά: "Στη διάρκεια της κρίσης ήρθαμε αντιμέτωποι με ασυμμετρία προσδοκιών: οι Ευρωπαίοι προσδοκούν από την ΕΕ να κάνει περισσότερα στα θέματα υγείας, ωστόσο οι αρμοδιότητές μας στον τομέα αυτό είναι περιορισμένες Σήμερα, με το νέο, στιβαρό πρόγραμμα EU4Health, κάνουμε το πρώτο αποφασιστικό βήμα για να γεφυρώσουμε αυτό το κενό. H ανάγκη να θέσουμε την ευρωπαϊκή δημόσια υγεία στην πρώτη γραμμή της πολιτικής μας είναι πιο επείγουσα από ποτέ. Σήμερα διαμορφώνουμε τις ανθεκτικές και συνεκτικές κοινωνίες του αύριο"

Με τη σειρά της, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, κ. Στέλλα Κυριακίδου, δήλωσε τα εξής: "Με τη δέσμη ανάκαμψης και τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό της ΕΕ για την επόμενη επταετία, παρουσιάσαμε ένα στρατηγικό όραμα για την αντιμετώπιση τόσο της σημερινής κατάστασης όσο και των μελλοντικών προκλήσεων. Το νέο πρόγραμμα EU4Health που αποτελεί μέρος της δέσμης αυτής θα αλλάξει τα δεδομένα, επιφέροντας αλλαγή πλεύσης στον τρόπο που η ΕΕ αντιμετωπίζει την υγεία και στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα ότι η υγεία των πολιτών μας αποτελεί, περισσότερο από ποτέ, προτεραιότητά μας"

Με το πρόγραμμα EU4Health, η ΕΕ θα μπορεί πλέον να αντιμετωπίζει καλύτερα τις διασυνοριακές απειλές κατά της υγείας, να καθιστά φάρμακα διαθέσιμα και οικονομικά προσιτά και να ενισχύει τα συστήματα υγείας μας.

Related

What's hot? 3252952766908933446

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item