Τη Δευτέρα 4 Μαΐου ξεκινάει ο μαραθώνιος δωρητών για την Παγκόσμια Αντίδραση στον Κορωνοϊό

Με την Παγκόσμια Αντίδραση στον Κορονοϊό, η Ευρωπαϊκή Ένωση ενώνει τις δυνάμεις της με διεθνείς εταίρους σε μια παγκόσμια προσπάθει...Με την Παγκόσμια Αντίδραση στον Κορονοϊό, η Ευρωπαϊκή Ένωση ενώνει τις δυνάμεις της με διεθνείς εταίρους σε μια παγκόσμια προσπάθεια συγκέντρωσης δωρεών. 

Τη Δευτέρα 4 Μαΐου στις 4 μ.μ. ώρα Ελλάδος, η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν θα φιλοξενήσει μια παγκόσμια εκδήλωση δωρητών, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε στην πλατφόρμα EbS. 

Ο αρχικός στόχος είναι να συγκεντρωθούν δωρεές ύψους 7,5 δισ. ευρώ. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα συμβάλουν στην επιτάχυνση της ανάπτυξης και της χρήσης εμβολίων, θεραπευτικών και διαγνωστικών μέσων που να είναι διαθέσιμα και προσιτά σε όλους. Ωστόσο, το ποσό των 7,5 δισ. ευρώ αποτελεί μόνο την αρχή, καθώς στο μέλλον θα απαιτηθούν περισσότερα χρήματα, μεταξύ άλλων και για την ενίσχυση των συστημάτων υγείας σε όλο τον κόσμο. 

Ενόψει της εκδήλωσης, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε σχετικά: «Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τον παγκόσμιο μαραθώνιο δωρητών. Στις 4 Μαΐου θέλουμε να ενώσουμε τον κόσμο για να σημειώσουμε πρόοδο στην πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία του κορονοϊού. Στόχος μας είναι να συγκεντρώσουμε χρήματα και να δρομολογήσουμε μια άνευ προηγουμένου παγκόσμια συνεργασία μεταξύ των οργανισμών υγείας και όλων των σχετικών εταίρων. Προσκαλώ τους πάντες να συνεισφέρουν και να συμμετάσχουν στην παγκόσμια αντίδραση στον κορονοϊό.»

Η εκδήλωση δωρητών αποτελεί απάντηση στην έκκληση για δράση που απηύθυναν στις 24 Απριλίου 2020 διάφοροι διεθνείς οργανισμοί υγείας που ένωσαν τις δυνάμεις τους στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ACT-Accelerator. 

Από τις 4 Μαΐου, η Επιτροπή θα αρχίσει να καταγράφει τις δωρεές από χώρες, διεθνείς οργανισμούς, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, την κοινωνία των πολιτών, τον ιδιωτικό τομέα και ιδρύματα. 

Οι πολίτες μπορούν να συμμετάσχουν στην Παγκόσμια Αντίδραση ευαισθητοποιώντας το κοινό και πραγματοποιώντας δωρεές στις οργανώσεις-εταίρους της ΕΕ. 

Οι προσεχείς ημερομηνίες-σταθμοί για την παγκόσμια εκστρατεία θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον παγκόσμιο μαραθώνιο δωρητών είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα για την Παγκόσμια Αντίδραση στον Κορονοϊό

Related

What's hot? 7718144455919272870

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item