Δήλωση Κώστα Αρβανίτη με αφορμή τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς

Ο κόσμος της Εργασίας γιορτάζει και τιμά φέτος την Πρωτομαγιά σε συνθήκες ακραίες και μοναδικές. Η παγκόσμια Υγειονομική Κρίση, η πρώτ...


Ο κόσμος της Εργασίας γιορτάζει και τιμά φέτος την Πρωτομαγιά σε συνθήκες ακραίες και μοναδικές. Η παγκόσμια Υγειονομική Κρίση, η πρώτη στην εποχή της παγκοσμιοποιημένης Οικονομίας και της αστραπιαίας διακίνησης της πληροφορίας, της δίνει μοναδικά χαρακτηριστικά σε σχέση με αντίστοιχες περιπέτειες της ανθρωπότητας στο παρελθόν. 

Και αυτή η κρίση όμως, χρησιμοποιείται ήδη ως αφορμή περιστολής, καταστολής ή και κατάργησης δικαιωμάτων. Στο ζόφο της σκοτεινής και ύπουλης αρρώστιας, η κυρίαρχη Δεξιά και τα συμφέροντα που τη στηρίζουν και υπαγορεύουν τις πολιτικές της, χτίζουν το αφήγημα των δήθεν αναγκαίων θυσιών· ένα αφήγημα που ο κόσμος της εργασίας στη χώρα μας πολύ πρόσφατα έχει ζήσει και θυμάται καλά που οδηγεί. 

Στη νέα αυτή εποχή απαντάμε με διεκδίκηση, προτάσεις και πολιτικές πρωτοβουλίες στήριξης αλλά και διεύρυνσης των εργασιακών δικαιωμάτων, όπως: 

• Ανοίγουμε τη συζήτηση για την τηλε-εργασία και το πως θα δώσει λύσεις και δεν θα μετατραπεί σε νέο πεδίο εργοδοτικής αυθαιρεσίας. 

• Βάζουμε τις βάσεις για το πέρασμα της ιδέας ενός Ευρωπαϊκού Κατώτατου Μισθού από τη θεωρία στην πράξη. 

• Φέρνουμε στην πρώτη γραμμή τη συζήτηση για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την θεσμική προστασία της Εργασίας. 

Με οδηγό την Ιστορία του Εργατικού Κινήματος και με προτεραιότητα τις ανάγκες των ανθρώπων και όχι των πανίσχυρων οικονομικών ομίλων, τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, στηρίζουμε τους αγώνες του κόσμου της Εργασίας και διεκδικούμε μαζί τους ένα αύριο με δικαιώματα και φως, και όχι το σκοτάδι της εργασιακής γαλέρας που μεθοδεύουν με αφορμή την πανδημία. 

Αυτό το αύριο που όσο θα μας λένε πως είναι «Ουτοπία», εμείς θα φέρνουμε στο νου μας τον αγώνα των εργατών του Σικάγο, που μάτωσαν, αλλά έκαναν τη δική τους Ουτοπία, Πράξη.

Related

What's hot? 1316591390049405317

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item