Επιπλέον βοήθεια στην Ελλάδα από την ΕΕ για την προστασία προσφύγων και μεταναστών

Ανταποκρινόμενες σε αίτημα που απηύθυνε η Ελλάδα μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, η Τσεχία, η Δανία, η Γαλλία και οι Κ...


Ανταποκρινόμενες σε αίτημα που απηύθυνε η Ελλάδα μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, η Τσεχία, η Δανία, η Γαλλία και οι Κάτω Χώρες προσέφεραν ειδικά διαμορφωμένους οικίσκους που θα χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση και την ιατρική φροντίδα μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα και κινδυνεύουν από τον κορονοϊό. 

Η στήριξη αυτή έρχεται σε συνέχεια ανάλογης στήριξης που παρασχέθηκε ήδη από την Αυστρία μέσω του Μηχανισμού. Η ΕΕ θα συντονίσει και θα συγχρηματοδοτήσει την αποστολή της βοήθειας στην Ελλάδα. 

Ο κ. Γιάνες Λέναρτσιτς, Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, δήλωσε σχετικά: «Η πανδημία του κορονοϊού επηρεάζει όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα. Ευχαριστώ την Τσεχία, τη Δανία, τη Γαλλία και τις Κάτω Χώρες που παρείχαν βοήθεια για ασφαλέστερους χώρους διαβίωσης και τη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης ατόμων που χρήζουν βοήθειας. Ευχαριστώ και την Αυστρία για τους οικίσκους που έχουν ήδη παραδοθεί με τη στήριξή μας. Μαζί μπορούμε να προστατεύουμε καλύτερα τους ευάλωτους μετανάστες και πρόσφυγες από τον ιό. Η ΕΕ είναι έτοιμη να παράσχει περαιτέρω βοήθεια». 

Η Ελλάδα ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ ζητώντας υλικό στέγασης και υγιεινής καθώς και ιατρικά εφόδια.

Related

What's hot? 5931167831107618261

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item