Η Επιτροπή τιμά την Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας και της Αμφιφοβίας

Η 17η Μαΐου, Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας και της Αμφιφοβίας , αποτελεί ευκαιρία να αναδειχθεί το ζήτημα των διακρ...


Η 17η Μαΐου, Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας και της Αμφιφοβίας, αποτελεί ευκαιρία να αναδειχθεί το ζήτημα των διακρίσεων, του φόβου και της βίας που συνεχίζει να αντιμετωπίζει η κοινότητα των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων, των αμφιφυλόφυλων, των τρανς και ίντερσεξ ατόμων (ΛΟΑΤΚΙ) σε όλο τον κόσμο.

Όπως κάθε χρόνο, το βράδυ της παραμονής, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φώτισε το κεντρικό της κτήριο «Berlaymont» στα χρώματα του ουράνιου τόξου σε ένδειξη συμπαράστασης με την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ.

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα, η κ. Βιέρα Γιούροβα, Αντιπρόεδρος για θέματα αξιών και διαφάνειας, δήλωσε: "Κανείς δεν πρέπει να φοβάται να περπατήσει στον δρόμο κρατώντας από το χέρι το αγαπημένο του πρόσωπο. Η Ευρώπη πάντοτε θα υπερασπίζεται τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες σας. Είμαστε μια Ένωση ίσων".

Η Επίτροπος Ισότητας Χέλενα Ντάλι δήλωσε σχετικά: "Η κρίση του κορονοϊού έχει έντονες επιπτώσεις στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ, κάποια μέλη της οποίας χρειάζονται προστασία από την ενδοοικογενειακή βία από ομοφοβικούς γονείς ή συγκατοίκους, ή αντιμετωπίζουν οικονομικές και εργασιακές δυσκολίες που επιδεινώνονται λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της κρίσης. Θέλω να δω μια Ευρωπαϊκή Ένωση όπου κανείς δεν υποφέρει για αυτό που είναι κι όπου, αντίθετα, τιμάται η διαφορετικότητα."  

Ο Οργανισμός Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε σχετικά με τα εγκλήματα μίσους και τις διακρίσες σε βάρος των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ. Σύμφωνα με την έρευνα, τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ πλέον εκφράζουν πιο ανοικτά την ταυτότητά τους. Ωστόσο, το επίπεδο του φόβου, της βίας και των διακρίσεων στην κοινωνία εξακολουθεί να παραμένει υψηλό. Η έκθεση υπογραμμίζει την ανάγκη να βελτιωθεί η κοινωνική αποδοχή των ΛΟΑΤΚΙ και να καταπολεμηθούν οι διακρίσεις.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει μια νέα ολοκληρωμένη στρατηγική για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ το 2020. 

Related

What's hot? 3404543293641583411

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item