Στο στόχαστρο Ασημακοπούλου η νέα επιβολή δασμών από την Τουρκία

Ερώτηση για την επιβολή νέων δασμών από την Τουρκία ύψους 30% σε συγκεκριμένα προϊόντα, όπως ψυγεία, πλυντήρια ρούχων, πλυντήρια πιάτω...


Ερώτηση για την επιβολή νέων δασμών από την Τουρκία ύψους 30% σε συγκεκριμένα προϊόντα, όπως ψυγεία, πλυντήρια ρούχων, πλυντήρια πιάτων, κλιματιστικά, καλώδια, ανταλλακτικά μηχανών, φερμουάρ και αναπτήρες, που εισάγονται από χώρες με τις οποίες έχει Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου, έκανε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου, κυρία Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Η κυρία Ασημακοπούλου σημειώνει στην ερώτησή της ότι η επαναλαμβανόμενη πρακτική των «πρόσθετων δασμών», που ακολουθείται από την Άγκυρα, θέτει αυξανόμενους εμπορικούς φραγμούς στις εταιρείες της ΕΕ και οδηγεί σε παραβίαση του πλαισίου της Τελωνειακής Ένωσης μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας και καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να απαντήσει ποια μέτρα λαμβάνει προκειμένου να διασφαλίσει ότι η δράση της Τουρκίας δεν θα οδηγήσει σε παραβίαση ούτε του γράμματος αλλά ούτε και του πνεύματος του πλαισίου της Τελωνειακής Ένωσης μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας. 

Ακολουθεί το κείμενο της τοποθέτησης: 

"Στις 11 Μαΐου 2020 η Κυβέρνηση της Τουρκίας ανακοίνωσε, ότι θα επιβάλει δασμούς 30% σε προϊόντα όπως ψυγεία, πλυντήρια ρούχων, πλυντήρια πιάτων, κλιματιστικά, καλώδια, ανταλλακτικά μηχανών, φερμουάρ και αναπτήρες.

Αυτή η επαναλαμβανόμενη πρακτική των «πρόσθετων δασμών», που ακολουθείται από την Άγκυρα, θέτει αυξανόμενους εμπορικούς φραγμούς στις εταιρείες της ΕΕ και οδηγεί σε παραβίαση του πλαισίου της Τελωνειακής Ένωσης μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας. Η Τουρκία υποβάλλει τα προϊόντα καταγωγής τρίτων χωρών σε πρόσθετους δασμούς όταν εισάγονται μέσω της ΕΕ, ακόμη και αν αυτά βρίσκονται σε ελεύθερη κυκλοφορία. 

Για όλα αυτά τα προϊόντα που εισάγονται πρέπει εκ των πραγμάτων να εκδίδονται πιστοποιητικά καταγωγής, ακόμη και όταν πρόκειται για εξαγόμενα στην Τουρκία εμπορεύματα που βρίσκονται ήδη σε ελεύθερη κυκλοφορία εντός της ΕΕ με πιστοποιητικό κυκλοφορίας A.TR.

Η κατάσταση αυτή εγείρει μεγάλες ανησυχίες στους επιχειρηματίες και στους κατασκευαστές προϊόντων υψηλότερης προστιθέμενης αξίας στην ΕΕ. 

Ενόψει των παραπάνω: 

Ποια μέτρα λαμβάνει η Επιτροπή προκειμένου να διασφαλίσει ότι η δράση της Τουρκίας δεν θα οδηγήσει σε παραβίαση ούτε του γράμματος αλλά ούτε και του πνεύματος του πλαισίου της Τελωνειακής Ένωσης μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας;"

Related

What's hot? 2319511401553404052

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item