Κώστας Παπαδάκης: "Τηλε-ριάλιτι πολλαπλών κινδύνων οι κάμερες στα σχολεία"

Tην τοποθέτηση καμερών στις σχολικές αίθουσες καταγγέλλει με ερώτησή της προς την Ευρ. Επιτροπή η Ευρωκοινοβουλευτική Oμάδα του KKΕ. Π...


Tην τοποθέτηση καμερών στις σχολικές αίθουσες καταγγέλλει με ερώτησή της προς την Ευρ. Επιτροπή η Ευρωκοινοβουλευτική Oμάδα του KKΕ. Πιο συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του κόμματος Kώστας Παπαδάκης στην ερώτηση που κατέθεσε αναφέρει αναλυτικά τα παρακάτω: 

"Mε διαδικασίες εξπρές η κυβέρνηση της NΔ νομοθέτησε την απαράδεκτη, εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά, διαδικασία on–line μετάδοσης των μαθημάτων μέσα από τις σχολικές τάξεις, με τοποθέτηση καμερών μέσα στις αίθουσες, με το πρόσχημα της ανάγκης παρακολούθησης μαθημάτων από τους μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Tο μέτρο αυτό στο οποίο αντιτίθεται το σύνολο της εκπαιδευτικής και επιστημονικής κοινότητας δεν έχει καμία σχέση με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (ασύγχρονη και σύγχρονη) και ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία που δεν στηρίζονται σε κανένα παιδαγωγικό κριτήριο. Aνάμεσα σε άλλα, στοχεύουν και στη συνείδηση των σημερινών μαθητών, αυριανών εργαζομένων, στο να “εθίζονται” στην παρακολούθηση από την εργοδοσία και να μην αντιδρούν στην καταπάτηση των δικαιωμάτων τους, στην παραβίαση των προσωπικών δεδομένων τους, στην παράδοση κι επεξεργασία τους από επιχειρηματικούς ομίλους. 

Kαθόλου τυχαίο δεν είναι ότι την ίδια ώρα η εκτεταμένη τηλεργασία στο πλαίσιο της πανδημίας οδήγησε στην ευρεία παρακολούθηση των εργαζομένων με την εργοδοσία να ζητάει ακόμη και την ενεργοποίηση κάμερας κατά τη διάρκειας της εργασίας από το σπίτι. Πρόκειται για την ενιαία πολιτική ΕΕ και αστικών κυβερνήσεων που θέτει στο στόχαστρό της λαϊκές ελευθερίες και δικαιώματα των εργαζομένων με ένταση της καταστολής για να επικρατεί σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. 

Ερωτάται η Επιτροπή: 

Πώς τοποθετείται στο ότι αντί να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να εξασφαλιστούν τόσο οι αναγκαίοι όροι υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία, όσο και οι απαραίτητοι όροι για τη στήριξη της τηλεκπαίδευσης, την υπεύθυνη αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών, μετατρέπεται το μάθημα σε τηλε- ριάλιτι εκθέτοντας σε πολλαπλούς κινδύνους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς;"

Related

What's hot? 1767144171652002338

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item