Στέλλα Κυριακίδου: "Να αφήσουμε το κάπνισμα στο παρελθόν"

Με αφορμή την σημερινή, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων κ. Στέλλα Κυριακίδου  προέβη...


Με αφορμή την σημερινή, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων κ. Στέλλα Κυριακίδου προέβη σε δήλωση με την οποία τονίζει όχι μόνο ότι είναι κάθε χρόνο η αιτία για 6 εκατομμύρια θανάτους αλλά και το γεγονός ότι αυτοί θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Παράλληλα κάνει λόγο για "αποφασιστική δράση για να μειώσουμε την έκθεση σε αυτό" κάνοντας ειδική αναφορά στο νέο φιλόδοξο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής EU4Health, ύψους 9,4 δισ. ευρώ.

Πιο αναλυτικά η Επίτροπος αναφέρει τα εξής:

"Κάθε χρόνο, το κάπνισμα σκοτώνει περίπου 6 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για 6 εκατομμύρια θανάτους που θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί, για 6 εκατομμύρια ανθρώπους που σήμερα θα μπορούσαν να είναι ακόμη μαζί μας —και για πολύ πόνο που θα μπορούσε να αποφευχθεί. Και ενώ γνωρίζουμε ότι το κάπνισμα είναι η μεγαλύτερη μεμονωμένη αιτία θανάτου που μπορεί να προληφθεί, συνεχίζει να προκαλεί ασθένεια και απώλεια ανθρώπινων ζωών. 

Γι' αυτό, στο ευρωπαϊκό σχέδιο καταπολέμησης του καρκίνου θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στον έλεγχο του καπνίσματος και θα αναλάβουμε αποφασιστική δράση για να μειώσουμε την έκθεση σε αυτόν τον βασικό παράγοντα κινδύνου. Στις προτεραιότητές μας συγκαταλέγεται και η προστασία των νέων από τις επικίνδυνες συνέπειες του καπνίσματος —ο στόχος αυτός βρίσκεται στο επίκεντρο των πολιτικών της ΕΕ κατά του καπνίσματος. 

Αυτή την εβδομάδα παρουσιάσαμε την πρότασή μας για το πλέον φιλόδοξο και μακρόπνοο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την υγεία στην ιστορία της ΕΕ —το πρόγραμμα «Η Ευρώπη για την υγεία», (EU4Health). Με ενωσιακή χρηματοδότηση πρωτοφανούς ύψους 9,4 δισ. ευρώ θα μπορέσουμε να αυξήσουμε σημαντικά τη στήριξή μας για την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου. 

Το κάπνισμα δεν είναι ποτέ ασφαλές. Γι' αυτό, η καλύτερη απόφαση που μπορούμε να λάβουμε τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, είναι να αφήσουμε το κάπνισμα στο παρελθόν."

Related

What's hot? 6929919888869057038

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item