Δημόσια διαβούλευση από την Επιτροπή για την αναθεώρηση των διευρωπαϊκών ενεργειακών υποδομών

Σήμερα, η Επιτροπή ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση σχετικά με την αναθεώρηση των κανόνων της ΕΕ για τις διευρωπαϊκές ενεργειακές υποδομέ...


Σήμερα, η Επιτροπή ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση σχετικά με την αναθεώρηση των κανόνων της ΕΕ για τις διευρωπαϊκές ενεργειακές υποδομές. 

Η διαβούλευση θα είναι ανοιχτή για 8 εβδομάδες ως τις 13 Ιουλίου 2020 και όλες οι απαντήσεις που θα συγκεντρωθούν θα ληφθούν υπόψη για την αναθεώρηση του ισχύοντος κανονισμού για τις διευρωπαϊκές ενεργειακές υποδομές (ΔΕΔ-Ε), ο οποίος θα συμβάλει σημαντικά στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία. 

Η Επίτροπος Ενέργειας κ. Κάντρι Σίμσον, δήλωσε σχετικά: «Για να καταστήσουμε την ήπειρό μας κλιματικά ουδέτερη ως το 2050, η Ευρώπη χρειάζεται ενεργειακές υποδομές που να είναι σύγχρονες, ανθεκτικές, ασφαλείς και ικανές να χωρέσουν πολύ μεγαλύτερο μερίδιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ο επικαιροποιημένος κανονισμός ΔΕΔ-Ε θα καθορίζει τους κανόνες για τα διασυνοριακά ενεργειακά έργα, ώστε να διασφαλιστεί ότι συνάδουν με τη φιλοδοξία μας για το κλίμα. Στη δημόσια διαβούλευση που ξεκινάει σήμερα, θέλουμε να ακούσουμε τη γνώμη του καθενός για το πώς να προχωρήσουμε»

Η Επιτροπή σκοπεύει να δημοσιεύσει νομοθετική πρόταση για την προσαρμογή του εν λόγω κανονισμού πριν από το τέλος του 2020. Για να εξασφαλιστεί ευρύτερη και πιο διαδραστική διαδικασία διαβούλευσης, η Επιτροπή θα διοργανώσει και τέσσερα ειδικά διαδικτυακά σεμινάρια ενδιαφερομένων, ενώ πρόσφατα δημοσιεύτηκε προς ανατροφοδότηση μια αρχική εκτίμηση επιπτώσεων.

Related

What's hot? 6578312339878204424

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item