Προϋπολογισμός της ΕΕ για την ανάκαμψη: Στόχος η πράσινη και δίκαιη ανάκαμψη

Όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν, η Επιτροπή προτείνει τη νέα πρωτοβουλία REACT-EU για να ενισχύσει τη στήριξη της συνοχής, ώ...


Όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν, η Επιτροπή προτείνει τη νέα πρωτοβουλία REACT-EU για να ενισχύσει τη στήριξη της συνοχής, ώστε τα κράτη μέλη να καταστήσουν τις οικονομίες τους πιο ανθεκτικές και βιώσιμες κατά τη φάση ανασύνταξης από την κρίση. 

Σύμφωνα με την Κομισιόν, η πρωτοβουλία αυτή θα συμβάλει στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των μέτρων πρώτης αντίδρασης και της πιο μακροπρόθεσμης ανάκαμψης. 

Προγράμματα όπως το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους μπορούν να συμπληρωθούν με χρήση μέρους των διαθέσιμων νέων πόρων ύψους 55 δισ. ευρώ. Πέραν της άμεσης αντίδρασης στην κρίση, η πολιτική συνοχής θα είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλιστεί μια μακροπρόθεσμα ισορροπημένη ανάκαμψη και να αποφευχθούν ασυμμετρίες και αναπτυξιακές αποκλίσεις μεταξύ και εντός των κρατών μελών. 

Κατά συνέπεια, η Επιτροπή προσαρμόζει και τις προτάσεις της για τα μελλοντικά προγράμματα συνοχής και κοινωνικής πολιτικής, για να παράσχει ακόμη μεγαλύτερη στήριξη στις επενδύσεις για την ανάκαμψη. Οι επενδύσεις αυτές μπορούν π.χ. να αφορούν την ανθεκτικότητα των εθνικών συστημάτων υγείας, τομείς όπως ο τουρισμός και ο πολιτισμός, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέτρα για την απασχόληση των νέων, την εκπαίδευση και την κατάρτιση και για την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας. 

Παράλληλα, η Επιτροπή ενισχύει τον Μηχανισμό Δίκαιης Μετάβασης, ο οποίος αποτελεί βασικό στοιχείο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, για να διασφαλίσει κοινωνική δικαιοσύνη κατά τη μετάβαση σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία στις πλέον ευάλωτες περιοχές υψηλής έντασης άνθρακα και ανθρακούχων εκπομπών.

Related

What's hot? 4595203120040911197

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item