Ερώτηση Ασημακοπούλου για την στήριξη του τομέα κρέατος πουλερικών

Γραπτή ερώτηση κατέθεσε η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κα. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου προς την...


Γραπτή ερώτηση κατέθεσε η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κα. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης του τομέα κρέατος πουλερικών, καθώς εξαιτίας της αναστολής λειτουργίας της παραγωγής για την εξυπηρέτηση τροφίμων η τιμή του κρέατος πουλερικών στην ΕΕ έχει μειωθεί 20-30%. 

Η μείωση των πωλήσεων, σημειώνει η κα Ασημακοπούλου, δημιουργεί τεράστια προβλήματα ρευστότητας που επηρεάζουν ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής του κλάδου του κρέατος πουλερικών. Ενώ οι αγρότες στην ΕΕ αρχίζουν να αδειάζουν τα πτηνοτροφεία τους και οι παραγωγοί στην ΕΕ μειώνουν την παραγωγή τους, οι εισαγωγές πουλερικών από τρίτες χώρες συνεχίζονται, ασκώντας επιπλέον πίεση στην αγορά Δεδομένου ότι ο τομέας κρέατος πουλερικών αντιμετωπίζει τις παραπάνω σημαντικές δυσκολίες λόγω της πανδημίας, η Ευρωβουλευτής ρωτά την Επιτροπή, πρώτον, γιατί ο παραπάνω τομέας δεν έχει περιληφθεί στη δέσμη μέτρων που ανακοινώθηκε στις 22 Απριλίου, ενώ περιλήφθηκαν άλλοι τομείς κρέατος, όπως βοδινό, πρόβειο και κατσικίσιο κρέας και, δεύτερον, πώς σκοπεύει να προσαρμόσει τις εισαγωγές κρέατος πουλερικών από τρίτες χώρες, δεδομένου ότι οι παραγωγοί της ΕΕ μειώνουν την παραγωγή τους. 

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης: 

«Ο τομέας του κρέατος πουλερικών αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες λόγω της πανδημίας. Εξαιτίας της αναστολής λειτουργίας της παραγωγής για την εξυπηρέτηση τροφίμων, η τιμή του κρέατος πουλερικών στην ΕΕ έχει μειωθεί 20-30%. Μεγάλες ποσότητες πουλερικών τέθηκαν σε καταψύκτες και τα σφαγεία ζήτησαν έναν σημαντικά μειωμένο αριθμό πουλερικών (πτώση 10-30%). Η παραπάνω κατάσταση επηρεάζει φυσικά και τους αγρότες που αρχίζουν να αδειάζουν τα πτηνοτροφεία τους με αποτέλεσμα να μειώνονται σημαντικά τα έσοδά τους. 

Η μείωση των πωλήσεων δημιουργεί τεράστια προβλήματα ρευστότητας που επηρεάζουν ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής του κλάδου του κρέατος πουλερικών. Ενώ οι παραγωγοί της ΕΕ μειώνουν την παραγωγή τους, οι εισαγωγές πουλερικών από τρίτες χώρες συνεχίζονται, ασκώντας επιπλέον πίεση στην αγορά. 

Ερωτάται η Επιτροπή: 

1. Γιατί ο τομέας του κρέατος πουλερικών δεν έχει συμπεριληφθεί στη δέσμη μέτρων που ανακοινώθηκε στις 22 Απριλίου, ενώ συμπεριλήφθηκαν άλλοι τομείς κρέατος, όπως βοδινό, πρόβειο και κατσικίσιο κρέας; 

2. Επειδή οι παραγωγοί κρέατος πουλερικών της ΕΕ -υπό τις παρούσες συνθήκες- αναμένεται να προβούν σε μείωση της παραγωγής τους, πώς σκοπεύει η Επιτροπή να προσαρμόσει ανάλογα τις εισαγωγές από τρίτες χώρες;»

Related

What's hot? 3187637627229862189

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item