Κοινή δήλωση Γιούροβα και Ρεντέρς επ’ ευκαιρία της δεύτερης επετείου του GDPR

Χθες, ενόψει της δεύτερης επετείου από την έναρξη ισχύος του γενικoύ κανονισμού για την προστασία δεδομένων, η κ. Βιέρα Γιούροβα , Αντ...


Χθες, ενόψει της δεύτερης επετείου από την έναρξη ισχύος του γενικoύ κανονισμού για την προστασία δεδομένων, η κ. Βιέρα Γιούροβα, Αντιπρόεδρος για θέματα αξιών και διαφάνειας και ο Επίτροπος Δικαιοσύνης, κ. Ντιντιέ Ρεντέρς, προέβησαν στην ακόλουθη κοινή δήλωση

"Η 25η Μαΐου σηματοδοτεί τη δεύτερη επέτειο από την έναρξη ισχύος των ενισχυμένων ευρωπαϊκών κανόνων για την προστασία δεδομένων, δηλαδή του γενικού κανονισμού για την προστασία δεδομένων, γνωστού ως ΓΚΠΔ. 

Μέσα σε δύο χρόνια, οι κανόνες αυτοί όχι μόνο διαμόρφωσαν τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα προσωπικά μας δεδομένα στην Ευρώπη, αλλά και κατέστησαν παγκόσμιο σημείο αναφοράς για την προστασία της ιδιωτικότητας. Σε μια εποχή που βασίζεται όλο και περισσότερο στην επεξεργασία δεδομένων, ο ΓΚΠΔ παρέχει στους πολίτες μεγαλύτερο έλεγχο επί των προσωπικών τους δεδομένων και ταυτόχρονα θεσπίζει ένα πλαίσιο για αξιόπιστη καινοτομία. Ο ΓΚΠΔ αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ευρωπαϊκής ψηφιακής μετάβασης. Τα τελευταία δύο χρόνια, οι πολίτες και οι επιχειρήσεις έχουν ευαισθητοποιηθεί για τη σημασία της προστασίας των δεδομένων. 

Η Επιτροπή στήριξε αυτή την ευαισθητοποίηση μέσω διαδικτυακών πρωτοβουλιών ενημέρωσης, όπως ο οδηγός μας για το διαδίκτυο τον οποίο έχουν συμβουλευτεί 4,3 εκατομμύρια εταιρείες και πολίτες την τελευταία διετία. Στο πλαίσιο της πανδημίας του κορονοϊού, οι πολίτες χρειάζεται περισσότερο από ποτέ να είναι βέβαιοι ότι τα προσωπικά τους δεδομένα προστατεύονται επαρκώς. 

Οι εφαρμογές ιχνηλάτησης δεν μπορούν να αποτελέσουν αποτελεσματικό και διαδεδομένο εργαλείο για την έξοδο από την πανδημία, παρά μόνο εάν οι πολίτες έχουν εμπιστοσύνη στην προστασία της ιδιωτικής τους ζωής. Από την άποψη αυτή, ο ΓΚΠΔ και οι κανόνες της ΕΕ για την προστασία της ιδιωτικότητας διαδραματίζουν καίριο ρόλο".

Related

GDPR 6782738621981864210

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item