Ξεκίνησε η κατάθεση υποψηφιοτήτων για το 11ο Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης

Το βραβείο αυτό αναγνωρίζει και τιμά τη βούληση, την ικανότητα και τις προσπάθειες των πόλεων να γίνουν πιο προσιτές για τα άτομα με α...


Το βραβείο αυτό αναγνωρίζει και τιμά τη βούληση, την ικανότητα και τις προσπάθειες των πόλεων να γίνουν πιο προσιτές για τα άτομα με αναπηρία. Οι προσβάσιμες πόλεις συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, στην εξασφάλιση ίσης πρόσβασης και ισότιμης συμμετοχής στους πόρους και τις απολαύσεις που προσφέρουν οι πόλεις. Το τελευταίο διάστημα έγινε φανερός ο σημαντικός ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν οι πόλεις για την αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων όπως η έξαρση του κορωνοϊού, γεγονός που θα αντανακλάται στον φετινό διαγωνισμό. 

Η Επίτροπος Ισότητας κ. Χέλενα Ντάλι δήλωσε σχετικά: "Οι πόλεις είναι στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης των προκλήσεων που επέφερε η έξαρση του κορονοϊού. Η πρόσβαση των πάντων στους δημόσιους χώρους και υπηρεσίες αποτελεί προτεραιότητα, περισσότερο από ποτέ. Γι’ αυτό φέτος θα απονεμηθεί και ειδική μνεία για την “προσβασιμότητα των δημόσιων υπηρεσιών κατά την πανδημία"

Υποψηφιότητα μπορεί να υποβάλει ως τις 9 Σεπτεμβρίου 2020 κάθε πόλη της ΕΕ με πληθυσμό πάνω από 50.000 κατοίκους. Κατόπιν της επιτυχίας των προηγούμενων ετών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να βραβεύει την 1η, τη 2η και την 3η νικήτρια πόλη με έπαθλα ύψους 150.000 ευρώ, 120.000 ευρώ και 80.000 ευρώ αντίστοιχα. 

Η Επίτροπος κ. Ντάλλι θα αποκαλύψει τον πρώτο νικητή που θα κηρυχθεί κατά τη θητεία αυτής της Επιτροπής στην τελετή απονομής των βραβείων στις αρχές Δεκεμβρίου του 2020. Πέρυσι, το Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης 2020 απονεμήθηκε στη Βαρσοβία, η οποία μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά τη συνολική προσβασιμότητα της πόλης. 

Περισσότερες πληροφορίες για το Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης είναι διαθέσιμες εδώ

Μπορείτε να βρείτε τις απαραίτητες πληροφορίες για να υποβάλετε υποψηφιότητα για το Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης 2021 εδώ.

Related

What's hot? 1770771239779040235

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item