Ευρωπαϊκός πίνακας αποτελεσμάτων καινοτομίας 2020: Η ΕΕ βελτιώνει τις επιδόσεις της στην καινοτομία

Η Επιτροπή δημοσίευσε σήμερα τον ευρωπαϊκό πίνακα αποτελεσμάτων καινοτομίας 2020, σύμφωνα με τον οποίο οι επιδόσεις της Ευρώπης στην κ...


Η Επιτροπή δημοσίευσε σήμερα τον ευρωπαϊκό πίνακα αποτελεσμάτων καινοτομίας 2020, σύμφωνα με τον οποίο οι επιδόσεις της Ευρώπης στην καινοτομία συνεχίζουν να βελτιώνονται σε όλη την ΕΕ, ξεπερνώντας για δεύτερη χρονιά τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Ο κ. Τιερί Μπρετόν, Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, δήλωσε σχετικά: «Ο φετινός πίνακας αποτελεσμάτων δείχνει ότι η ΕΕ ήδη είναι καλό μέρος για την καινοτομία, όμως πρέπει να εντείνουμε περαιτέρω τις προσπάθειες σε όλη την ΕΕ για να βρούμε συνολικές λύσεις για την ανάσχεση του ιού και, ταυτόχρονα, να βοηθήσουμε την Ευρώπη να ανακάμψει από την κρίση. Η καινοτομία είναι σημαντικότερη από ποτέ διότι βρίσκεται στο επίκεντρο των προσπαθειών μας να νικήσουμε την πανδημία του κορονοϊού».

Η κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας δήλωσε σχετικά: «Η ΕΕ πρωτοστατεί στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού, εντείνοντας τη στήριξη της έρευνας και φέρνοντας σε επαφή διάφορους φορείς οικοσυστημάτων καινοτομίας από τον δημόσιο κι από τον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι μπορούν να κάνουν τις ιδέες πράξη και να βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών. Μετά την COVID, η ΕΕ θα είναι πιο δυνατή και ενωμένη από ποτέ, αξιοποιώντας τις επιδόσεις της στη δημιουργικότητα και την καινοτομία, όπως φαίνεται από τον φετινό πίνακα αποτελεσμάτων»

Τα αποτελέσματα, τα οποία βασίζονται σε δεδομένα από το 2019, αναδεικνύουν ευκαιρίες για καλύτερο συντονισμό των ενωσιακών πολιτικών καινοτομίας, βοηθούν την Ευρώπη να βελτιώσει τη συνολική ανταγωνιστικότητά της και ενισχύουν τον καίριο ρόλο που διαδραματίζει η καινοτομία για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Η πανδημία έχει κλονίσει τον πλανήτη με πρωτοφανείς τρόπους και δοκιμάζει την ανθεκτικότητα των κοινωνιών, των οικονομιών μας και των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης και πρόνοιας. 

Η ΕΕ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να αξιοποιήσει τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της για να προστατεύσει ζωές, διαφυλάσσοντας παράλληλα την ενιαία αγορά και στηρίζοντας την ευρωπαϊκή οικονομία. 

Η έρευνα και η καινοτομία έχουν αποδειχθεί καίρια στοιχεία της συντονισμένης αντίδρασης της ΕΕ στην κρίση και θα είναι ζωτικής σημασίας για τη στήριξη της βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάκαμψης της Ευρώπης. Η μέτρηση των επιδόσεων καινοτομίας αποτελεί βασικό στοιχείο για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Related

What's hot? 8201445267970297283

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item