Ερώτηση Λευτέρη Νικολάου Αλαβάνου για τις προσαρτήσεις εποικισμών στη Δυτική Όχθη

Την επιχείρηση προσάρτησης της Κοιλάδας του Ιορδάνη και άλλων εδαφών της Δυτικής Όχθης από την ισραηλινή κυβέρνηση καταγγέλλει η Ευρωκ...


Την επιχείρηση προσάρτησης της Κοιλάδας του Ιορδάνη και άλλων εδαφών της Δυτικής Όχθης από την ισραηλινή κυβέρνηση καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με ερώτησή της προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Ζ. Μπορέλ. 

Πιο συγκεκριμένα ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος ανέφερε στην ερώτησή του τα εξής:

"Η απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης να προχωρήσει σε προσάρτηση της Κοιλάδας του Ιορδάνη και άλλων εδαφών της Δυτικής Όχθης μετά την 1η Ιουλίου, έρχεται σαν συνέχεια της "Συμφωνίας του Αιώνα" των ΗΠΑ που προβλέπει παραχώρηση της Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ ως "αδιαίρετη ισραηλινή πρωτεύουσα", προσάρτηση της Κοιλάδας του Ιορδάνη και διατήρηση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη. Πρόκειται για σχέδιο που εντάσσεται στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ ενάντια στους ανταγωνιστές τους στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. 

Οι επικίνδυνες αυτές εξελίξεις εκθέτουν διαψεύδοντας όλους εκείνους που παρουσίασαν την πρόταση Τραμπ σαν "αφετηρία για διαπραγματεύσεις" και ότι μπορεί να "δημιουργήσει μία συγκεκριμένη ορμή για μία πολιτική διαδικασία που είχε σταματήσει εδώ και πολύ καιρό". 

Αψηφώντας τα εμπόδια και τους ασφυκτικούς ελέγχους των ισραηλινών κατοχικών αρχών μέσα στη Δυτική Όχθη, χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν στις 22 Ιουνίου στην Ιεριχώ ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης του Ισραήλ. Ταυτόχρονα η Παλαιστινιακή Αρχή ανακοίνωσε την απόσυρσή της από όλες τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με το ισραηλινό κράτος. 

Στη βάση των παραπάνω, ερωτάται ο Αντιπρόεδρος / Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: 

- Καταδικάζει το σχέδιο προσάρτησης παλαιστινιακών εδαφών στη Δ. Όχθη από το Ισραηλινό κράτος; 

- Πώς τοποθετείται σχετικά με το δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων και τα αιτήματά τους για: τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, να επιστραφούν στους Παλαιστίνιους τα παράνομα κατεχόμενα εδάφη από ισραηλινούς εποικισμούς, και ανεξάρτητο και βιώσιμο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ;"

Related

What's hot? 7654765027119566983

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item