Δέσμευση για την στήριξη νησιών και ευάλωτων περιφερειών στις υποδομές μεταφορών ζητά η Έλενα Κουντουρά

Τη δέσμευση της Επιτρόπου Μεταφορών Αντίνα Βαλεάν ζήτησε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Έλενα Κουντουρά , ότι οι ιδια...


Τη δέσμευση της Επιτρόπου Μεταφορών Αντίνα Βαλεάν ζήτησε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Έλενα Κουντουρά, ότι οι ιδιαίτερες ανάγκες των νησιών και των πιο ευάλωτων περιφερειών θα ενταχθούν ως προτεραιότητα στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις υποδομές μεταφορών. 

Στην παρέμβασή της στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού ΤRΑΝ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η κυρία Κουντουρά αναφέρθηκε στην κρισιμότητα να στηριχθούν τα νησιά και οι περιφέρειες που αντιμετωπίζουν σήμερα σημαντικές προκλήσεις στην μεταφορική συνδεσιμότητα, και δικαιούνται ίσες ευκαιρίες στην ανάπτυξη, με δίκαιο και βιώσιμο τρόπο. 

Πρόκειται για ένα κρίσιμο ζήτημα που αφορά ιδιαίτερα χώρες όπως η Ελλάδα και αποτελεί εμπόδιο για την ανάπτυξη ορισμένων περιοχών, λόγω των σημαντικών υστερήσεων σε επαρκείς και σύγχρονες υποδομές, της ελλιπούς μεταφορικής πρόσβασης, και του υψηλού κόστους μετακινήσεων και μεταφορών. 

Η κυρία Κουντουρά επισήμανε ότι πρέπει να υπάρξει δέσμευση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ότι θα επωφεληθούν όλες οι περιοχές που αντιμετωπίζουν προκλήσεις στην πρόσβαση και συνδεσιμότητα, μέσω όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων στο πλαίσιο του νέου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου 2021-2027 για τον πράσινο μετασχηματισμό των μεταφορών, με επίκεντρο την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία. 

"Το χρωστάμε στις τοπικές κοινωνίες να ωφεληθούν από το σχεδιασμό και τις πολιτικές μας για την πράσινη μετάβαση και τη βιώσιμη ανάπτυξη, διότι εάν δεν τις προστατεύσουμε, θα είναι οι πρώτες που θα υποστούν τις επιπτώσεις της κλιματικής της κλιματικής αλλαγής", τόνισε εμφατικά. 

Στην απάντησή της η Επίτροπος ανέφερε ότι υπάρχει συνεργασία με τα κράτη-μέλη για τις προτεραιότητες στην πολιτική για τις υποδομές μεταφορών. Δήλωσε ότι η Επιτροπή τους ενθαρρύνει να χρησιμοποιούν όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά προγράμματα και εργαλεία, συμπεριλαμβανομένου του Ταμείου Ανάκαμψης, για να προχωρήσουν στην υλοποίηση σημαντικών προγραμματισμένων έργων, χωρίς να αποκλίνουν εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας από τον αρχικό τους σχεδιασμό με βάση τους στόχους που θέτει η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία. Τόνισε τέλος ότι οι ανάγκες των απόκεντρων περιοχών θα ληφθούν υπόψη κατά την αναθεώρηση του κανονισμού ΤΕΝ-Τ που αφορά στην ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών υποδομών στις μεταφορές.

Related

What's hot? 1303275171261776210

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item