Η Επίτροπος Ντάλι συμμετείχε στο συνέδριο "Ισότητα 2020"

Σήμερα, η Επίτροπος Ισότητας κ. Χέλενα Ντάλι, συμμετείχε στο συνέδριο «Ισότητα 2020», το οποίο σηματοδοτεί 20 έτη από τη θέσπιση της ο...


Σήμερα, η Επίτροπος Ισότητας κ. Χέλενα Ντάλι, συμμετείχε στο συνέδριο «Ισότητα 2020», το οποίο σηματοδοτεί 20 έτη από τη θέσπιση της οδηγίας για τη φυλετική ισότητα. 

Η οδηγία, η οποία απαγορεύει τις διακρίσεις λόγω φυλετικής και εθνοτικής καταγωγής, αποτελεί έναν από τους θεμέλιους λίθους των προσπαθειών της ΕΕ για την καταπολέμηση των διακρίσεων στην Ευρώπη. 

Η Επίτροπος Ισότητας κ. Χέλενα Ντάλι δήλωσε σχετικά: «Την τελευταία 20ετία, οι φορείς ισότητας στην ΕΕ, εξοπλισμένοι με ισχυρά νομικά εργαλεία, προήγαγαν την ισότητα σε όλη την Ευρώπη, επιφέροντας θετικές αλλαγές σε κοινωνικό, θεσμικό και ατομικό επίπεδο. Ωστόσο, πρόσφατα γεγονότα, όπως οι διαδηλώσεις του κινήματος “Black Lives Matter”, δείχνουν ότι στην Ευρώπη ακόμη είναι βαθιά ριζωμένες μεγάλες προκλήσεις . Σήμερα, κύριος στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την επαρκή εφαρμογή της οδηγίας για τη φυλετική ισότητα και να βεβαιωθούμε ότι οι φορείς ισότητας είναι καλά εξοπλισμένοι ώστε να ασκούν τα καθήκοντά τους ανεξάρτητα, αποτελεσματικά και αποδοτικά»

Στο συνέδριο που συνδιοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Συμβούλιο, την κροατική προεδρία της ΕΕ και το ευρωπαϊκό δίκτυο φορέων ισότητας EQUINET, συμμετέχουν εκπρόσωποι των κρατών μελών, φορέων ισότητας και της κοινωνίας των πολιτών, οι οποίοι θα συζητήσουν για το μέλλον της ισότητας στην Ευρώπη. 

Η ΕΕ διαθέτει ένα ισχυρό νομικό πλαίσιο για την καταπολέμηση του ρατσισμού, συμπεριλαμβανομένης της οδηγίας για τη φυλετική ισότητα και της απόφασης-πλαισίου για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. 

Ωστόσο, όπως επισήμανε η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν στην ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 17 Ιουνίου, η ΕΕ πρέπει να καταβάλει περισσότερες προσπάθειες, διότι είναι ανάγκη να μιλήσουμε για τον ρατσισμό ανοικτά και έντιμα. 

Στο πλαίσιο αυτό, την προηγούμενη εβδομάδα, το Κολέγιο των Επιτρόπων πραγματοποίησε δομημένη συζήτηση με θέμα «Κατά του ρατσισμού και υπέρ της ενίσχυσης της πολυμορφίας και της ισότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση». 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, το Κολέγιο των Επιτρόπων διερεύνησε διάφορες πιθανές οδούς δράσης, με συγκεκριμένες δράσεις που θα ανακοινωθούν το φθινόπωρο.

Related

What's hot? 833191364648971149

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item