"Πράσινο φως" από το ΕΚ για στήριξη ύψους 585 εκατ. ευρώ των Σύρων προσφύγων

Η επιτροπή Προϋπολογισμών του ΕΚ έδωσε «πράσινο φως» στους πρόσθετους πόρους για την κρίση στης Συρία, οι οποίοι θα διατεθούν προς όφε...


Η επιτροπή Προϋπολογισμών του ΕΚ έδωσε «πράσινο φως» στους πρόσθετους πόρους για την κρίση στης Συρία, οι οποίοι θα διατεθούν προς όφελος προσφύγων και τοπικών κοινωνιών σε γειτονικές χώρες. 

Το σχέδιο έκθεσης της εισηγήτριας Monika Hohlmeier (ΕΛΚ, Γερμανία) που προτείνει την έγκριση του σχεδίου διορθωτικού προϋπολογισμού υιοθετήθηκε με 33 ψήφους υπέρ, τέσσερις κατά και τρεις αποχές. 

Σύμφωνα με το κείμενο, 485 εκ. ευρώ θα διατεθούν για τη συνέχιση των δύο κύριων ανθρωπιστικών δράσεων της ΕΕ στην Τουρκία, δηλ. το Κοινωνικό Δίχτυ Ασφαλείας Έκτακτης Ανάγκης και την Υπό Όρους Μεταφορά Χρημάτων για την Εκπαίδευση. 

Οι τοπικές κοινωνίες και οι πρόσφυγες (τόσο Σύροι όσο και Παλαιστίνιοι από τη Συρία) στην Ιορδανία και στο Λίβανο θα στηριχθούν με συνολικά 100 εκ. ευρώ. Οι πόροι αυτοί θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση δράσεων για την πρόσβαση στην εκπαίδευση, την ενίσχυση βιοτικών πόρων και την παροχή υπηρεσιών υγείας, αποχέτευσης, ύδρευσης και διαχείρισης απορριμμάτων, καθώς και για προγράμματα κοινωνικής προστασίας. 

Το σχέδιο έκθεσης θα υποβληθεί προς έγκριση σε επερχόμενη σύνοδο της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Related

What's hot? 7625361071388050361

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item