Ανθρωπιστική αερογέφυρα της ΕΕ με βοήθεια στο Αφγανιστάν

Στις 15 Ιουνίου, στο πλαίσιο της παγκόσμιας αντίδρασης της ΕΕ στον κορονοϊό, θα εκτελεστεί μια πτήση της ανθρωπιστικής αερογέφυρας τ...Στις 15 Ιουνίου, στο πλαίσιο της παγκόσμιας αντίδρασης της ΕΕ στον κορονοϊό, θα εκτελεστεί μια πτήση της ανθρωπιστικής αερογέφυρας της ΕΕ, από το Μάαστριχτ (Κάτω Χώρες) προς την Καμπούλ (Αφγανιστάν). 

Η πτήση θα μεταφέρει 100 τόνους σωτήριου υλικού για τον εφοδιασμό χρηματοδοτούμενων από την ΕΕ ανθρωπιστικών οργανώσεων-εταίρων. Η πτήση χρηματοδοτείται πλήρως από την ΕΕ και αποτελεί μέρος των εν εξελίξει πτήσεων της ανθρωπιστικής αερογέφυρας σε περιοχές του κόσμου που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Η ΕΕ παρέχει επίσης ένα νέο πακέτο βοήθειας ύψους 39 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της αντίδρασης στον κορονοϊό, καθώς και για την παροχή βοήθειας στα θύματα πολέμου, αναγκαστικής εκτόπισης και φυσικών καταστροφών στο Αφγανιστάν. 

Ο Γιάνες Λέναρτσιτς, Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, δήλωσε τα εξής: «Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, η ΕΕ εξακολουθεί να στέκεται στο πλάι των πλέον ευάλωτων στο Αφγανιστάν. Η πανδημία του κορονοϊού συνοδεύεται από τεράστιες εφοδιαστικές προκλήσεις για την ανθρωπιστική κοινότητα, ενώ οι ανάγκες παραμένουν υψηλές στους κρίσιμους τομείς. Με αυτή την αερογέφυρα, η ΕΕ παρέχει βοήθεια ζωτικής σημασίας, όπως τρόφιμα, διατροφή, νερό, στέγη, προκειμένου να εξασφαλίσει ότι η βοήθεια φτάνει σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και να συμβάλει στη στήριξη του λαού του Αφγανιστάν.»

Τα ανθρωπιστικά έργα της ΕΕ στο Αφγανιστάν επικεντρώνονται στην παροχή επείγουσας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, στέγης, επισιτιστικής βοήθειας, πρόσβασης σε καθαρό νερό και εγκαταστάσεις υγιεινής, καθώς και στην παροχή διαφόρων υπηρεσιών προστασίας των γυναικών και των παιδιών. 

Από το 2019, έχουν διατεθεί σχεδόν 100 εκατομμύρια ευρώ ανθρωπιστικής βοήθειας ώστε να εξασφαλιστεί η παροχή κρίσιμης βοήθειας στους πλέον ευάλωτους. 

Επιπλέον, ο μηχανισμός αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης που χρηματοδοτείται από την ΕΕ βοηθά τα άτομα που έχουν εκτοπιστεί πρόσφατα στο Αφγανιστάν. Το 2019 και το 2020, ο μηχανισμός βοήθησε 400 000 άτομα σε όλες τις επαρχίες, παρέχοντάς τους βοήθεια όπως καθαρό νερό και πρόσβαση σε εγκαταστάσεις υγιεινής. 

Ιστορικό 

Η ανασφάλεια και οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις εξακολουθούν να προκαλούν δυστυχία σε μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, καθώς και τον εκτοπισμό πληθυσμών στο Αφγανιστάν και την ευρύτερη περιοχή. Πάνω από 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ανάγκη από βασικές υπηρεσίες υγείας. Περίπου 13,5 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν αρκετή τροφή και τουλάχιστον 9 εκατομμύρια άτομα χρειάζονται επισιτιστική βοήθεια. 

Η ΕΕ χρηματοδοτεί δράσεις ανθρωπιστικής βοήθειας στο Αφγανιστάν από το 1992 και μέχρι σήμερα έχει διαθέσει συνολικά περίπου 935 εκατομμύρια ευρώ.

Related

What's hot? 1796314326289244936

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item