Στην Ολομέλεια του ΕΚ φέρνει η Ευρωομάδα της Αριστεράς την δολοφονία του George Floyd

Με πρωτοβουλία της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου το ζήτημα της δολο...


Με πρωτοβουλία της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου το ζήτημα της δολοφονίας του George Floyd στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Η σχετική συζήτηση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 17 Ιουνίου στις 16:15 Ελλάδας, ενώ θα ακολουθήσει και ψήφισμα τις επόμενες ημέρες. 

Με αφορμή τη συγκεκριμένη συζήτηση, η GUE/NGL έφτιαξε ένα βίντεο σχετικά με το κίνημα #BlackLivesMatter σε έξι (6) γλώσσες (αγγλικά,γαλλικά,γερμανικά,ελληνικά,ισπανικά και πορτογαλικά) το οποίο και ανήρτησε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσής της (Facebook,Twitter,Instagram) – η ανάρτηση γράφει τα εξής: 

"Οι Αμερικανοί αποτελούν λιγότερο από το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού, αλλά σχεδόν το 25% του παγκόσμιου πληθυσμού των φυλακών. Οι μαύροι επηρεάζονται δυσανάλογα. Δολοφονούνται και κακοποιούνται από την αστυνομία με καθεστώς σχεδόν ατιμωρησίας. Οι ρίζες αυτού του προβλήματος βρίσκονται στην εποχή της σκλαβιάς και του «διαχωρισμού» της Αμερικής και στην επιμονή της λευκής υπεροχής, η οποία βρίσκει ως ισχυρούς υποστηρικτές την τον Λευκό Οίκο του Ντόναλτν Τραμπ. 

Ωστόσο, ο ρατσισμός δεν είναι μόνο αμερικανικό πρόβλημα. Το κίνημα #BlackLivesMatter αντηχεί σε όλο τον κόσμο. Στην Ευρώπη, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον καθημερινό ρατσισμό και τον διαρθρωτικό ρατσισμό και να αντιμετωπίσουμε το αποικιακό μας παρελθόν. Θέλουμε τον τερματισμό του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας. Απαιτούμε φυλετική δικαιοσύνη και σεβασμό στο δικαίωμα διαμαρτυρίας." 

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ 

Related

What's hot? 5823875765888045149

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item