Ερώτηση Ασημακοπούλου για τις διαφημιστικές αμοιβές των εταιρειών τουρισμού σε online πλατφόρμες

Ερώτηση για τα αιτήματα επιστροφής διαφημιστικών αμοιβών σε online πλατφόρμες που έχουν καταβληθεί από επιχειρήσεις του τουριστικού το...


Ερώτηση για τα αιτήματα επιστροφής διαφημιστικών αμοιβών σε online πλατφόρμες που έχουν καταβληθεί από επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα για ταξιδιωτικές κρατήσεις που ματαιώθηκαν λόγω COVID-19, κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου, κυρία Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Πολλές επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα, που έχουν προκαταβάλει σε on line πλατφόρμες μεγάλα ποσά για διαφημιστική προβολή, εγείρουν αξιώσεις για επιστροφή χρημάτων εξαιτίας της πανδημίας. Η Ευρωβουλευτής επικαλείται ως παράδειγμα την επιστολή της Γερμανικής ένωσης start-ups προς τον επικεφαλής της Google, κ. Philipp Schindler, όπου ζητά από την Google να αναστείλει την εκτέλεση πληρωμών σε εκείνες τις εταιρείες που έχουν λάβει κρατική οικονομική ενίσχυση και την παροχή ευελιξίας στις πληρωμές και στις χρεώσεις. 

Η κυρία Ασημακοπούλου σημειώνει ότι αν δεν υπάρξει ευελιξία από τις online πλατφόρμες πολλές εταιρείες του τουριστικού τομέα θα αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν κρατικά δάνεια για να πληρώσουν τα χρέη τους και ρωτά ποια είναι η θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε σχέση με τα αιτήματα των επιχειρήσεων του τουριστικού τομέα για επιστροφή καταβληθείσας διαφημιστικής αμοιβής που αφορά σε ταξιδιωτικές κρατήσεις που ματαιώθηκαν λόγω COVID-19. 

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης: 

"Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα και έχουν προκαταβάλει σε on line πλατφόρμες μεγάλα ποσά για διαφημιστική προβολή εγείρουν αξιώσεις για επιστροφή χρημάτων εξαιτίας της πανδημίας. 

Για παράδειγμα με επιστολή της προς τον επικεφαλής της Google, κ. Philipp Schindler, η Γερμανική ένωση start-ups καλεί την Google να αναστείλει την εκτέλεση πληρωμών σε εκείνες τις εταιρείες που έχουν λάβει κρατική οικονομική ενίσχυση καθώς και ευελιξία στις πληρωμές και στις χρεώσεις. Επίσης σημειώνει ότι αν δεν υπάρξει ευελιξία από την Google, πολλές εταιρείες θα αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν κρατικά δάνεια για να πληρώσουν τα χρέη τους και ως εκ τούτου η κρατική χρηματοδότηση από τους φορολογούμενους θα μεταφερθεί στα ταμεία της Google. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, διαφορετική πολιτική σε σχέση με την Google ακολουθούν άλλες on line πλατφόρμες, οι οποίες έχουν ήδη συμφωνήσει με τους πελάτες τους την αναβολή των πληρωμών ή ακόμα και την κατάργησή τους. 

Ερωτάται η Επιτροπή: 

Ποια είναι η θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε σχέση με τα αιτήματα των επιχειρήσεων του τουριστικού τομέα για επιστροφή καταβληθείσας διαφημιστικής αμοιβής που αφορά σε ταξιδιωτικές κρατήσεις που ματαιώθηκαν λόγω COVID-19;"

Related

What's hot? 4568047568256886990

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item