"Ο πολιτισμός της Ευρώπης δίπλα σου": Νέα εκστρατεία της Επιτροπής για τον τουρισμό

Η εκστρατεία που παρουσιάζει τόπους και πρωτοβουλίες πολιτισμού σε όλη την Ευρώπη θα βοηθήσει τους Ευρωπαίους να ξαναανακαλύψουν τους ...


Η εκστρατεία που παρουσιάζει τόπους και πρωτοβουλίες πολιτισμού σε όλη την Ευρώπη θα βοηθήσει τους Ευρωπαίους να ξαναανακαλύψουν τους πάμπολλους φυσικούς και πολιτιστικούς θησαυρούς της Ευρώπης. 

Η κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας δήλωσε σχετικά: «Φέτος το καλοκαίρι μπορεί να περάσουμε τις διακοπές μας πιο κοντά στο σπίτι μας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα περάσουμε όμορφα. Στην Ευρώπη έχουμε έναν πλούτο τόπων φυσικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, τους οποίους αξίζει να επισκεφτούμε. Οι τόποι αυτοί βρίσκονται δίπλα μας, έτοιμοι να τους ανακαλύψουμε. Γι’ αυτό σήμερα βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να εγκαινιάσω την εκστρατεία "Ο πολιτισμός της Ευρώπης δίπλα σου", μέσα από την οποία οι Ευρωπαίοι θα ανακαλύψουν την ομορφιά και τον πλούτο των τόπων που βρίσκονται κοντά στο σπίτι τους με ασφαλή και βιώσιμο τρόπο». 

Η έξαρση του κορωνοϊού είχε σοβαρές επιπτώσεις, όχι μόνο για την υγεία και την ευημερία των Ευρωπαίων, αλλά και για τον τουριστικό τομέα της ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό, η πλούσια και ποικιλόμορφη πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, καθώς ο πολιτιστικός τουρισμός αντιπροσωπεύει περίπου το 40 % του τουρισμού στην ΕΕ. 

Το σχέδιο ανάκαμψης για τον τομέα του τουρισμού που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 13 Μαΐου θα δώσει νέα ώθηση σε αυτόν τον σημαντικό κλάδο της ευρωπαϊκής οικονομίας. Πρόσφατα η Επιτροπή εγκαινίασε τον ειδικό ιστότοπο Re-open.eu, ο οποίος διαθέτει διαδραστικό χάρτη και αναπτύχθηκε από το Κοινό Κέντρο Ερευνών, για να βοηθήσει τους Ευρωπαίους να προγραμματίσουν με σιγουριά τα ταξίδια και τις διακοπές τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και μετά από αυτό.

Related

What's hot? 1983078483262893842

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item