Την καταδίκη της Τουρκίας για fake news στον Έβρο ζήτησε η Α.Μ.Ασημακοπούλου

Την καταδίκη της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την καμπάνια παραπληροφόρησης και τη διακίνηση fake news σχετικά με την κατάστ...


Την καταδίκη της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την καμπάνια παραπληροφόρησης και τη διακίνηση fake news σχετικά με την κατάσταση στα Ελληνοτουρκικά σύνορα ζήτησε η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στο πλαίσιο συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας και τον αντίκτυπό της στην ελευθερία της έκφρασης. 

"Έχουμε χρέος να προστατεύουμε την Ευρώπη και τους πολίτες της από την παραπληροφόρηση. Έχουμε χρέος να υπηρετούμε την αλήθεια και να εκθέτουμε όσους συνειδητά τη διαστρεβλώνουν προς ίδιον όφελος. Έχουμε χρέος να φροντίζουμε η αλήθεια να λάμπει σε όλα τα θέματα" είπε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής και με αφορμή τη συζήτηση για τη διακίνηση ψευδών ειδήσεων για την πανδημία από χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα σημείωσε: "Ελπίζω η Επιτροπή να συνεχίσει προς αυτή την κατεύθυνση και να δείξει την ίδια αποφασιστικότητα και σε άλλες περιπτώσεις όπως της Τουρκίας η οποία αναίσχυντα προχώρησε σε καμπάνια παραπληροφόρησης σχετικά με την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου εργαλειοποιεί πρόσφυγες και μετανάστες χρησιμοποιώντας τους ως πιόνι στη γεωπολιτική σκακιέρα στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, όπως διαπίστωσαν και οι ηγέτες της Ευρώπης ιδίοις όμμασι". 

Κατέληξε δε, λέγοντας: "Δεν μπορούμε να ανεχτούμε την προσβολή της αλήθειας γιατί είναι προσβολή των Ευρωπαϊκών μας αξιών και εν τέλει της ίδιας της δημοκρατίας".

Related

What's hot? 4191687607478605502

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item