Διαδικτυακή συζήτηση για την μετανάστευση διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο

Για την εναρκτήρια συνεδρία του κύκλου "Φύλο και Μετανάστευση" που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τρίτη 23 Ιουνίου στις 1...


Για την εναρκτήρια συνεδρία του κύκλου "Φύλο και Μετανάστευση" που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τρίτη 23 Ιουνίου στις 19.00, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος ζήτησε από πέντε Έλληνες και Γάλλους δημοσιογράφους και δημιουργούς ντοκιμαντέρ να μας μιλήσουν για τις εμπειρίες τους και για το πώς αντιλαμβάνονται τη δουλειά τους ως προς την καταγραφή αφηγήσεων από τα σύνορα. 

Η μετανάστευση βρίσκεται στο επίκεντρο των γαλλικών και ελληνικών εφημερίδων, άλλοτε από τη σκοπιά της ανθρωπιστικής κρίσης που πραγματοποιείται στα σύνορα της Ευρώπης, άλλοτε ως αντικείμενο συζητήσεων και εθνικών και ευρωπαϊκών δημόσιων πολιτικών. 

Ίσως περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο θέμα, οι λέξεις που χρησιμοποιούμε είναι σημαντικές όταν μιλάμε για μετανάστευση: Οι αφηγήσεις από τα σύνορα θέλουν να προσελκύσουν τον αναγνώστη ή τον ακροατή τους σε έναν χώρο όπου διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές, ένα χώρο τον οποίο ο δημοσιογράφος ή ο δημιουργός ντοκιμαντέρ έχει ως αποστολή να περιγράφει όσο το δυνατόν πιο πιστά, χωρίς να γνωρίζει πάντα ποιες πολιτικές και επικοινωνιακές συνέπειες θα υποστούν οι εικόνες, οι φωνές και οι μαρτυρίες που συλλέγει. 

Στην αυριανή διαδικτυακή εκδήλωση θα συμμετάσχουν η ντοκιμαντερίστα Irène Omelianenko και οι δημοσιογράφοι Μαριάννα Καρακουλάκη, Marina Rafenberg και Σταύρος Μαλιχούδης. Συντονιστής θα είναι ο Fabien Perrier.

Η μετάδοση θα γίνει απευθείας στο σάιτ του Γαλλικού Ινστιτούτου, στην πλατφόρμα ΔΙΑΥΛΟΣ  και στη σελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου στο Facebook.

Related

What's hot? 4050960816632605600

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item