Απάντηση Breton σε ερώτηση Ασημακοπούλου για την Τεχνητή Νοημοσύνη εν μέσω COVID-19

Ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς κ. Thierry Breton απαντώντας σε ερώτηση της Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού...


Ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς κ. Thierry Breton απαντώντας σε ερώτηση της Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κ. Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου σχετικά με την αξιοποίηση των εφαρμογών της τεχνητής νοημοσύνης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αναφέρθηκε εκτενώς στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη στήριξη των επιστημονικών προσπαθειών και την ενθάρρυνση των ερευνητικών συνεργειών στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης έτσι ώστε να οδηγηθούμε γρηγορότερα στην ανακάλυψη αποτελεσματικών φαρμάκων και να εφοδιαστούμε με τα κατάλληλα μέσα πρόβλεψης της δυναμικής του ιού. 

"Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, ότι εντείνονται οι ενέργειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αξιοποίηση των εφαρμογών της τεχνητής νοημοσύνης για την καταπολέμηση της πανδημίας πάντα μέσα στο πλαίσιο προστασίας της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων των Ευρωπαίων πολιτών", είπε η κα Ασημακοπούλου. 

Σχολιάζοντας την πρόταση σύστασης ειδικής επιτροπής για την τεχνητή νοημοσύνη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρόσθεσε: "Αναγνωρίζεται εμπράκτως η αναγκαιότητα ύπαρξης συστηματικού διαλόγου εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης, την αξιοποίηση τους αλλά και τη διαμόρφωση ρυθμιστικού πλαισίου για την προστασία των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών. Τα ζητήματα της τεχνητής νοημοσύνης πέρα από επιστημονικό έχουν και δεοντολογικό υπόβαθρο. Το κοινοβούλιο έχει ενεργό ρόλο και συνδιαμορφώνει τις πολιτικές που άπτονται των ζητημάτων της τεχνητής νοημοσύνης, γιατί εγείρονται σοβαρά ζητήματα δημοκρατίας". 

Το πλήρες κείμενο της απάντησης του κ. Thierry Breton εδώ

Related

What's hot? 7135274954824317690

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item