Ερώτηση Νικολάου-Αλαβάνου για τη δολοφονία Floyd και την καταστολή στις ΗΠΑ

Τη ρατσιστική δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ και την καταστολή των διαδηλώσεων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ καταγγέλλει  η Ευ...


Τη ρατσιστική δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ και την καταστολή των διαδηλώσεων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ καταγγέλλει  η Ευρωκοινοβουλευτική Oμάδα του ΚΚΕ με ερώτησή της προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής της Josep Borrell. 

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος στην ερώτηση που κατέθεσε αναφέρει τα παρακάτω: 

"Η εν ψυχρώ δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολις των ΗΠΑ έχει συγκλονίσει εκατομμύρια εργαζόμενους σε όλες τις χώρες του κόσμου. Η ρατσιστική δολοφονία Φλόιντ δεν αποτελεί ένα τυχαίο περιστατικό. Είναι γεγονός που έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη λίστα των θυμάτων της ρατσιστικής και αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ. 

Με διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων στις ΗΠΑ η πραγματικότητα για τη  χώρα της «ελευθερίας και της δημοκρατίας» είναι οι  χιλιάδες νεκροί εξαιτίας της ανυπαρξίας δημόσιου συστήματος Υγείας εν μέσω πανδημίας, οι εκατομμύρια  άνεργοι, ανασφάλιστοι,  η κρατική καταστολή, η ρατσιστική και αστυνομική βία. Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις για την αύξηση των κερδών των μονοπωλιακών επιχειρήσεων, η πολιτική ένοπλων επεμβάσεων των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ σε όλο τον κόσμο και το αιματοκύλισμα λαών εδώ και δεκαετίες, έχουν κοινό παρονομαστή το σύστημα της εκμετάλλευσης, τον καπιταλισμό. 

Τις τελευταίες μέρες ξεσηκώθηκε κύμα διαμαρτυριών τόσο στο εσωτερικό των ΗΠΑ, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Σε όλο τον πλανήτη εργαζόμενοι και νεολαία  διαδηλώνουν και εκφράζουν την καταδίκη και τον αποτροπιασμό τους ενάντια στη ρατσιστική βία,  τη συνεχιζόμενη αστυνομική καταστολή.  

Ο πρόεδρος Τραμπ προανήγγειλε τη χρησιμοποίηση της Εθνοφρουράς για να καταστείλει τους διαδηλωτές, την ίδια στιγμή που ένοπλες φασιστικές - ρατσιστικές ομάδες δρουν ανενόχλητες και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δολοφονία διαδηλωτών. 

- Πώς τοποθετείται ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ στη ρατσιστική δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ και συνολικά στα φαινόμενα ρατσιστικής βίας στις ΗΠΑ;  

- Με δεδομένο ότι ΕΕ και ΗΠΑ έχουν αναπτύξει μεταξύ τους προωθημένη διατλαντική συνεργασία με αντιδραστικούς μηχανισμούς καταστολής σε βάρος λαϊκών διαδηλώσεων, στο όνομα της «εσωτερικής ασφάλειας» και με τη συμμετοχή του στρατού ενάντια «στον εχθρό λαό» κατά τα ευρωΝΑΤΟϊκά πρότυπα, πώς τοποθετείται απέναντι στις δολοφονίες διαδηλωτών και την κρατική καταστολή σε βάρος του λαϊκού κινήματος;"

Related

What's hot? 8651610814068799649

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item