Έργο επεξεργασίας λυμάτων στην Αττική αξίας άνω των 176 εκατ. ευρώ ενέκρινε η Επιτροπή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ένα έργο επεξεργασίας λυμάτων στην Αττική, αξίας άνω των 176 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Συνοχής.  Η ...


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ένα έργο επεξεργασίας λυμάτων στην Αττική, αξίας άνω των 176 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Συνοχής. 

Η επένδυση αφορά την κατασκευή σύγχρονων υποδομών αποχέτευσης ώστε να καταστεί δυνατή η ασφαλέστερη διάθεση των λυμάτων στους δήμους Ραφήνας-Πικερμίου και Σπάτων-Αρτέμιδας, στην Αττική. 

Η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κ. Ελίζα Φερέιρα δήλωσε σχετικά: "Αποτρέποντας την έκλυση ανεπεξέργαστων ή ανεπαρκώς επεξεργασμένων λυμάτων στο περιβάλλον, το έργο αυτό θα συμβάλει σε ένα καθαρότερο και υγιέστερο θαλάσσιο και χερσαίο περιβάλλον και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των τουριστών της Αττικής."

Στα χαρακτηριστικά του έργου περιλαμβάνεται η αξιοποίηση των εκροών της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων για αρδευτικούς σκοπούς, έτσι ώστε να μειωθεί η άντληση υπόγειων υδάτων από τα ανώτερα στρώματα του εδάφους και να μειωθεί η αλάτωση. 

Το έργο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του 2023.

Related

What's hot? 1359595859292587951

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item