Κουντουρά προς Γερμανική Προεδρία: "Να υπάρξει δίκαιη αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας"

Την ανάγκη να υπάρξει δίκαιη κατανομή των πόρων στήριξης στο Σχέδιο Ανάκαμψης, επεσήμανε σε παρέμβασή της η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-...


Την ανάγκη να υπάρξει δίκαιη κατανομή των πόρων στήριξης στο Σχέδιο Ανάκαμψης, επεσήμανε σε παρέμβασή της η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κ. Ελενα Κουντουρά στην επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού του ΕΚ, όπου ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας Andreas Scheuer παρουσίασε το πρόγραμμα της Γερμανικής Προεδρίας. Σε διαφορετική περίπτωση,  σύμφωνα με την κ. Κουντουρά,  εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι κινδυνεύουν άμεσα με οικονομική καταστροφή, μένουν απροστάτευτες οι πιο αδύναμες οικονομίες και ισχυροποιείται η κυριαρχία και η επιβολή των πιο ισχυρών εις βάρος των πιο ευάλωτων. Το κρίσιμο αυτό ζήτημα για όλη την Ευρώπη, και ειδικά για χώρες όπως η Ελλάδα, που έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα στους τομείς των μεταφορών και του τουρισμού.

Η κυρία Κουντουρά ζήτησε την παρέμβαση της Γερμανικής Προεδρίας για τον ζωτικό κλάδο των μεταφορών, ώστε 

- να προστατευτούν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και τα εισοδήματα των εργαζομένων οριζόντια στην Ευρώπη που έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα 
- να αποτραπούν φαινόμενα επιχειρηματικών εξαγορών των πιο ευάλωτων από τους πιο ισχυρούς 
- και συνολικά να αποφευχθεί η ευνοϊκή μεταχείριση των πιο δυνατών εις βάρος των πιο αδύναμων οικονομιών και επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα επιβίωσης. 

«Η αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας στον κλάδο πρέπει να γίνει δίκαια. Σήμερα όμως, ξεκάθαρα δεν μπορούμε να μιλάμε για δίκαιη αντιμετώπιση», τόνισε η συντρονίστρια της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην επιτροπή, απευθυνόμενη στον Γερμανό Υπουργό. Επικαλέστηκε μάλιστα τα επίσημα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η Γερμανία ενέκρινε περισσότερα από τα μισά κονδύλια κρατικής βοήθειας που εγκρίθηκαν σε όλη την Ευρώπη, ενώ αντίστοιχα η συμβολή της αντιπροσωπεύει το ένα τέταρτο της ευρωπαϊκής οικονομίας. 

Σε απόλυτους αριθμούς, πρόκειται για οικονομική βοήθεια άνω του 1,5 τρισ. ευρώ, την ώρα που οι εγκεκριμένοι πόροι στήριξης από το Σχέδιο Ανάκαμψης δεν ξεπερνούν τα 750 δισ. ευρώ συνολικά για όλη την ΕΕ. 

Ταυτόχρονα θέτοντας ευθέως το ερώτημα εάν τελικά η κοινή αγορά δίνει ίσες ευκαιρίες οριζόντια στην Ευρώπη ή απλά είναι ένα εργαλείο ενίσχυσης της κυριαρχίας των πιο ισχυρών, η κυρία Κουντουρά κάλεσε τον κ. Scheuer να ενημερώσει για το σχεδιασμό της Γερμανικής Προεδρίας και πώς θα διασφαλιστεί τελικά η στήριξη σε όλο το φάσμα της δραστηριότητας των μεταφορών, για κάθε κράτος-μέλος με δίκαια κριτήρια και αναλογικά της ζημιάς.

Related

What's hot? 1141128805170766709

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item