Απάντηση Σαρλ Μισέλ σε 19 ευρωβουλευτές για Ισότητα και Tαμείο Ανάκαμψης

Απάντηση έδωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ , σε επιστολή 19 ευρωβουλευτών από 3 Πολιτικές Ομάδες – Ευρωπαϊκή Αρι...


Απάντηση έδωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, σε επιστολή 19 ευρωβουλευτών από 3 Πολιτικές Ομάδες – Ευρωπαϊκή Αριστερά, Σοσιαλιστές, Πράσινοι- με την οποία ζητούσαν να διασφαλιστεί η δίκαιη κατανομή με βάση το φύλο των κονδυλίων στο Ταμείο Ανάκαμψης

Την επιστολή συνυπέγραφαν, μεταξύ άλλων ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Πρόεδρος στην Ομάδα Υψηλού Επιπέδου για την ισότητα των φύλων και τη διαφορετικότητα, Δημήτρης Παπαδημούλης και η Πρόεδρος της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα δικαιώματα των γυναικών και της ισότητας των φύλων, Έβελιν Ρέγκνερ

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, απαντώντας στους συνυπογράφοντες την επιστολή ευρωβουλευτές υπογραμμίζει την ανάγκη "η ανάκαμψη από την πανδημία του COVID-19 να γίνει χωρίς αποκλεισμούς και να ανήκει από κοινού σε όλους τους εμπλεκόμενους", επισημαίνοντας πως "η ΕΕ βασίζεται σε ένα σύνολο αξιών και δικαιωμάτων που είναι θεμελιώδη στον τρόπο ζωής μας, συμπεριλαμβανομένης της ισότητας των φύλων. Μολονότι σε κρίσιμες και έκτακτες καταστάσεις απαιτούνται εξαιρετικά μέτρα, αυτές οι αξίες πρέπει πάντα να τηρούνται". 

Πέραν του κεντρικού αιτήματος για ισότιμη και δίκαιη κατανομή με βάση το φύλο των κονδυλίων στο Ταμείο Ανάκαμψης οι 19 ευρωβουλευτές στην επιστολή τους προς την Πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στη σημαντική κοινωνική συνεισφορά και το έργο που επιτέλεσαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού και παρά τις αντίξοες συνθήκες και τους κινδύνους οι γυναίκες εργαζόμενες, δουλεύοντας απλήρωτες στους κλάδους της υγειονομικής περίθαλψης και φροντίδας καθώς και της καθαριότητας και απολύμανσης. 

Ακολουθεί η απάντηση του Σαρλ Μισέλ (μεταφρασμένη στα ελληνικά): 

"Αγαπητή Πρόεδρε και αξιότιμα μέλη, 

Σας ευχαριστώ για την επιστολή της 26ης Μαΐου, στην οποία υπογραμμίζετε τις ανησυχίες σας σχετικά με τη δίκαιη κατανομή με βάση το φύλο των κονδυλίων στο Ταμείο Ανάκαμψης. 

Η ανάκαμψη από την πανδημία του COVID-19 πρέπει να γίνει χωρίς αποκλεισμούς και να ανήκει από κοινού σε όλους τους εμπλεκόμενους. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί σε κοινωνικοοικονομικούς τομείς και σε οικοσυστήματα που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση καθώς και στην ενίσχυση της διαχείρισης κρίσεων για το μέλλον. 

Η ΕΕ βασίζεται σε ένα σύνολο αξιών και δικαιωμάτων που είναι θεμελιώδη στον τρόπο ζωής μας, συμπεριλαμβανομένης της ισότητας των φύλων. Μολονότι σε κρίσιμες και έκτακτες καταστάσεις απαιτούνται εξαιρετικά μέτρα, αυτές οι αξίες πρέπει πάντα να τηρούνται. 

Σε αυτό το πλαίσιο, η Επιτροπή υπέβαλε αρκετές προτάσεις στις 28 Μαΐου. Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είχαν στις 19 Ιουνίου μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων για το πακέτο αυτό. 

Εν τω μεταξύ, να είστε βέβαιοι ότι έλαβα σοβαρά υπόψη τις παρατηρήσεις σας και βεβαιώνω τη δέσμευσή μου να συνεργαστώ με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Με εκτίμηση, Σαρλ Μισέλ"

Related

What's hot? 2316454356108569272

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item