Πάνω από 8 εκατ. ευρώ από την ΕΕ για να αξιοποιηθούν τα αποτελέσματα ερευνών

Η Επιτροπή ανακοίνωσε την Τρίτη ότι 55 ερευνητές έλαβαν από 150 000 ευρώ υπό μορφή επιχορηγήσεων "Proof of Concept" του Ευρωπ...


Η Επιτροπή ανακοίνωσε την Τρίτη ότι 55 ερευνητές έλαβαν από 150 000 ευρώ υπό μορφή επιχορηγήσεων "Proof of Concept" του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ΕΣΕ), για να διερευνήσουν τις εμπορικές και κοινωνικές προοπτικές που έχουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους. 

Η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ δήλωσε σχετικά: "Μπορεί η έρευνα να παράγει επαναστατικές νέες γνώσεις, όμως η διευκόλυνση της μεταφοράς των γνώσεων αυτών στην οικονομία και την κοινωνία συχνά παρουσιάζει δυσκολίες. Η ΕΕ είναι εδώ για να γεφυρώσει το χάσμα αυτό".

Τα επιλεγέντα έργα καλύπτουν πληθώρα θεμάτων, από τεχνολογίες πρόσφυσης που είναι εμπνευσμένες από τα σαμιαμίδια μέχρι μεθόδους αποδοτικότερης αυτοματοποίησης για τη συναρμολόγηση προϊόντων αποτελούμενων από μικροσκοπικά κομμάτια και την παραγωγή μεταδεδομένων με στίχους μέσω αλγορίθμων και τεχνητής νοημοσύνης για μηχανές που φτιάχνουν playlist. 

Οι νέες επιχορηγήσεις δόθηκαν σε ερευνητές που έχουν χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΕ και εργάζονται σε 11 χώρες εντός και εκτός ΕΕ και εντάσσονται στο ενωσιακό πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας "Ορίζων 2020".

Related

What's hot? 2025120017360245967

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item