Δέσμη μέτρων 100 εκατ. ευρώ από ΕΕ και ΕΤΕ για πληγείσες επιχειρήσεις από την COVID19

Δέσμη μέτρων εκπόνησαν η Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων για τη στήριξη της αγοράς κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών ...


Δέσμη μέτρων εκπόνησαν η Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων για τη στήριξη της αγοράς κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών και των καινοτόμων εταιρειών που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού. 

Τα μέτρα, τα οποία διοχετεύονται μέσω της διευκόλυνσης InnovFin Equity στο πλαίσιο του προγράμματος "Ορίζων 2020", μεταφράζονται σε πρόσθετη ρευστότητα για την ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης των ευρωπαϊκών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εταιρειών μέσης κεφαλαιοποίησης. 

Επιπλέον, θα δημιουργηθεί μια νέα Διευκόλυνση Ανάκτησης Συμμετοχών για Καινοτόμους Τεχνολογίες, ύψους 100 εκατ. ευρώ, η οποία θα παρέχει πρόσθετη επενδυτική ικανότητα στους διαχειριστές κεφαλαίων ώστε να στηριχθούν περαιτέρω οι εταιρείες του χαρτοφυλακίου τους που έχουν επηρεαστεί αρνητικά από την κρίση. 

Η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ δήλωσε σχετικά: "Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ευρωπαϊκής οικονομίας και ταυτόχρονα είναι από τις πλέον εκτεθειμένες στις αναταράξεις που προκαλεί η κρίση του κορωνοϊού. Χαίρομαι ιδιαίτερα που σήμερα, μαζί με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, αναβαθμίζουμε τη στήριξη που προσφέρουμε στην αγορά κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών, για να στηρίξουμε περισσότερο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν πιο χαμηλά αποθεματικά και περιορισμένες οικονομικές εναλλακτικές. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας μέσω του InnovFin και του προγράμματος «Ορίζων 2020», έτσι ώστε οι επιχειρήσεις αυτές να αντέξουν και να βγουν από την κρίση πιο δυνατές, στηρίζοντας παράλληλα τη βιώσιμη απασχόληση και τις αναγκαίες συνθήκες για την καινοτομία και τη μελλοντική ανάπτυξη"

 Τα νέα μέτρα στήριξης θα υλοποιηθούν βάσει πρόσκλησης για έκφραση ενδιαφέροντος

Related

What's hot? 8984612996267832199

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item