Η Επιτροπή στηρίζει τον ευρωπαϊκό μουσικό τομέα

Η Επιτροπή δημοσίευσε μια πρόσκληση υποβολής προτάσεων, ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, με τίτλο "Η μουσική κινεί την Ευρώπη — Πρόγρ...


Η Επιτροπή δημοσίευσε μια πρόσκληση υποβολής προτάσεων, ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, με τίτλο "Η μουσική κινεί την Ευρώπη — Πρόγραμμα καινοτόμου στήριξης για ένα βιώσιμο οικοσύστημα μουσικής". 

Στόχος της πρόσκλησης είναι να στηρίξει την ανάκαμψη και την ανάπτυξη μετά την κρίση του ευρωπαϊκού μουσικού τομέα, βοηθώντας τον να γίνει πιο βιώσιμος. 

Η κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, Επίτροπος αρμόδια για την καινοτομία, την έρευνα, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και τη νεολαία, δήλωσε: "Η κρίση του κορωνοϊού είχε πρωτοφανή αντίκτυπο στο σύνολο της αξιακής αλυσίδας του τομέα της μουσικής, ιδίως όσον αφορά τις ζωντανές εμφανίσεις. Κατέδειξε επίσης τη σημασία της αντιμετώπισης των διαρθρωτικών προκλήσεων με πιο βιώσιμες λύσεις. Πρέπει να βοηθήσουμε τον τομέα της μουσικής να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα μετά την κρίση, να ανακάμψει με πιο βιώσιμο τρόπο και, εν τέλει, να γίνει πιο ανθεκτικός. Θέλω να ακμάσει η ο Ευρωπαϊκός μουσικός τομέας σε όλη την πολυμορφία του και να παραμείνει ανταγωνιστικός σε παγκόσμιο επίπεδο"

Πρόκειται για το τρίτο και τελευταίο έτος του προγράμματος «Η μουσική κινεί την Ευρώπη: Ενισχύοντας την ευρωπαϊκή μουσική πολυμορφία και τα ταλέντα», που αποτελεί μια προπαρασκευαστική ενέργεια που υλοποιείται από την Επιτροπή κατόπιν αιτήματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η Επιτροπή θα επιλέξει μια κοινοπραξία για τον σχεδιασμό και τη διαχείριση ενός καινοτόμου και αποτελεσματικού συστήματος στήριξης, το οποίο αναδιανέμει επιχορηγήσεις σε αποδέκτες στον τομέα της μουσικής βάσει αξιολόγησης των αναγκών. Η Επιτροπή αναμένει να επιλέξει την κοινοπραξία έως τα τέλη Νοεμβρίου 2020, προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι πόροι θα φθάσουν στους αποδέκτες το συντομότερο δυνατό εντός του 2021. 

Η πρόσκληση συμπληρώνει άλλες ενωσιακές και εθνικές πρωτοβουλίες, οι οποίες παρέχουν άμεση στήριξη για την άμβλυνση των επιπτώσεων του κορωνοϊού στον τομέα του πολιτισμού γενικότερα, και ειδικότερα της μουσικής.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

Related

What's hot? 5286787668248798617

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item