ΕΛΚ: "Σοσιαλιστές και Ευρωπαϊκή Αριστερά μπλοκάρουν ψήφισμα για την επιθετικότητα της Τουρκίας"

Με πρωτοβουλία της Ομάδας του ΕΛΚ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα θα συζητήσει τη συνεχιζόμενη και επαναλαμβανόμενη του...


Με πρωτοβουλία της Ομάδας του ΕΛΚ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα θα συζητήσει τη συνεχιζόμενη και επαναλαμβανόμενη τουρκική επιθετικότητα κατά της Ελλάδας και της Κύπρου. Υπό πρίσμα αυτής της κατάστασης, ο πρόεδρος της Ομάδας του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, ζήτησε κατεπείγουσα συζήτηση με τον Ύπατο Εκπρόσωπο Ζοζέπ Μπορέλ. "Η Τουρκία κλιμακώνει μονομερώς τις συγκρούσεις με την Ευρώπη και η κατάσταση επιδεινώνεται. Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας επιτίθενται τακτικά στα ελληνικά σύνορα και οι προσπάθειες γεώτρησης στην ΑΟΖ της Κύπρου εντείνονται συνεχώς. Η ΕΕ δεν μπορεί να αφήσει αναπάντητες αυτές τις επιθέσεις". 

Η Ελλάδα έχει δει επανειλημμένες προσπάθειες ομάδων ανθρώπων που προσπάθησαν να διασχίσουν τα σύνορα παράνομα, με τη βοήθεια των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας. Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Νέας Δημοκρατίας στην Ομάδα του ΕΛΚ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανέφερε: "Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν προκαλεί άλλη μια προσφυγική κρίση στις πλάτες απελπισμένων ανθρώπων για να αποκομίσει οφέλη. Οι ενέργειες της Τουρκίας υπονομεύουν τη συμφωνία για τους πρόσφυγες και αποτελούν απειλή για τη σταθερότητα στην Ευρώπη. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να στείλει ένα σαφές μήνυμα στην Τουρκία, η οποία έχει ξεπεράσει τα όρια και πρέπει να σταματήσει να προκαλεί την ΕΕ"

Οι παράνομες δραστηριότητες γεώτρησης της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου κλιμακώνονται το τελευταίο διάστημα. "Αναμένουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιδείξει στην πράξη αλληλεγγύη και να υπερασπιστεί σθεναρά την Κύπρο και την Ελλάδα ενάντια στην τουρκική επιθετικότητα". Εάν τα υφιστάμενα μέτρα δεν σταματήσουν τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας, είναι σαφές ότι πρέπει να αυξήσουμε περαιτέρω την πίεση", δήλωσε ο αρχηγός της αντιπροσωπείας του ΔΗΣΥ στην Ομάδα του ΕΛΚ, Λευτέρης Χριστοφόρου

Η Κ.Ο. του ΕΛΚ ζήτησε μια ισχυρή δήλωση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μια συζήτηση και ένα ψήφισμα, για να καταγγείλουν τις ενέργειες της Τουρκίας. Ωστόσο, σύμφωνα με το ΕΛΚ, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με τις άλλες πολιτικές ομάδες, οι Σοσιαλιστές (S&D) και η Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς (GUE) μπλόκαραν την πιθανότητα ψήφισμα για το θέμα. "Υπό το φως των εξελίξεων, είναι ακατανόητο το γεγονός ότι τα κόμματα της Αριστεράς απορρίπτουν ένα ισχυρό και σαφές μήνυμα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο", σημείωσαν οι ευρωβουλευτές.

Related

What's hot? 2944405473199975925

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item