Ευρωομάδα της Αριστεράς: "Το ΕΛΚ ψεύδεται για τη στάση της GUE/NGL προς την Τουρκία"

Ανακοίνωση με την οποία η Ευρωομάδα της Αριστεράς χαρακτηρίζει "απολύτως ψευδή" την ανακοίνωση του ΕΚΛ ότι μπλοκάρει ψήφισ...



Ανακοίνωση με την οποία η Ευρωομάδα της Αριστεράς χαρακτηρίζει "απολύτως ψευδή" την ανακοίνωση του ΕΚΛ ότι μπλοκάρει ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το οποίο καταδικάζεται η επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας έναντι Ελλάδας και Κύπρου. Μάλιστα υποογραμμίζει ότι ο Αντιπρόεδρος του ΕΚ και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είχε ζητήσει να λάβει χώρα στις 24 Ιουνίου συζήτηση συνοδευόμενη από το σχετικό καταδικαστικό ψήφισμα.

Πιο συγκεκριμένα, η GUE/NGL αναφέρει τα εξής:

"Το θέμα των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία αλλά και η συζήτηση που θα γίνει στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν προσφέρεται για φθηνή αντιαριστερή μικροπολιτική. Σε σχέση με την πρόσφατη ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), ότι δήθεν μόνο η κοινοβουλευτική ομάδα του ΕΛΚ ζήτησε μια ηχηρή δήλωση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και μια συζήτηση και ένα ψήφισμα που να καταγγέλουν τις ενέργειες της Τουρκίας, είναι προφανές ότι όσα αναφέρονται σε βάρος της Ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) είναι απολύτως ψευδή. 

Είναι γνωστό ότι ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, είχε ζητήσει η συγκεκριμένη συζήτηση να λάβει χώρα στην Ολομέλεια του ΕΚ στις 24/6, και να συνοδευτεί από σχετικό ψήφισμα. Αυτό αποδεικνύεται και από σχετική καταχώριση στο Twitter

Η GUE/NGL όχι μόνο δεν μπλόκαρε την πιθανότητα για ψήφισμα καταδίκης της Τουρκίας, αλλά αντίθετα απαιτεί να δοθεί ένα σαφές μήνυμα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το οποίο να καταδικάζει τις ενέργειες της Τουρκίας, οι οποίες είναι κατάφωρα εναντίον του διεθνούς κράτους δικαίου. Σε κάθε περίπτωση, ένα εθνικό θέμα όπως είναι αυτό των ελληνοτουρκικών, που αφορά και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο μικροκομματικής διένεξης με την ανοχή και των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι σιωπούν."

Related

What's hot? 6938583145785982382

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item