Διάσκεψη για τις επιπτώσεις της πανδημίας στον ευρωπαϊκό τουρισμό

Με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Διακοινοβουλευτικής Ομάδας για τις Θάλασσες και Παραθαλάσσιες περιοχές (SEARICA) ο Αντιπρόεδρος ...


Με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Διακοινοβουλευτικής Ομάδας για τις Θάλασσες και Παραθαλάσσιες περιοχές (SEARICA) ο Αντιπρόεδρος της Κ.Ο του ΕΛΚ Βαγγέλης Μεϊμαράκης προήδρευσε σήμερα της Διάσκεψης για τις επιπτώσεις της πανδημίας στον ευρωπαϊκό τουρισμό που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης και συμμετείχαν ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι περιφερειών, στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και φορείς του τουρισμού. 

Ο κ. Μεϊμαράκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη χορήγησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση μεγαλύτερης οικονομικής στήριξης των νησιωτικών και παράκτιων περιοχών, οι οποίες βιώνουν με τον πλέον τραγικό τρόπο τις συνέπειες του Covid19 στον τουρισμό. Πιο συγκεκριμένα, ζήτησε να ληφθούν επιπλέον πρωτοβουλίες με στόχο την επίλυση βασικών προβλημάτων της καθημερινότητας των νησιωτών, όπως θέματα υγείας, επικοινωνίας, μεταφορών και υποδομών. 

Όπως ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης, η φετινή τουριστική περίοδος δεν θα είναι ίδια με τις προηγούμενες και θα πρέπει να ληφθούν βραχυπρόθεσμα μέτρα για το πώς θα αντιμετωπιστεί το ήδη χαμένη καλοκαιρινή σεζόν αλλά και μακροπρόθεσμα για την αναδιοργάνωση του τουριστικού μας προϊόντος. Συμπλήρωσε ότι "η Ελλάδα παραμένει ένας ελκυστικός και ασφαλής προορισμός όπως και απέδειξε με τη διαχείριση της πανδημίας. Προτεραιότητα πρέπει να είναι η στήριξη των εργαζομένων του τουριστικού κλάδου που αποτελούν το 11% των θέσεων εργασίας της ΕΕ". 

Τέλος, επισήμανε τις "γενναίες πρωτοβουλίες" που έλαβε η Ευρώπη με το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και το πρόγραμμα SURE για την ανακούφιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και κατέληξε λέγοντας ότι οι κρίσεις δημιουργούν συνθήκες για δραστικές αλλαγές. Στο πλαίσιο αυτό ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τόνισε ότι θα πρέπει να αναζητήσουμε ένα νέο βιώσιμο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης ευθυγραμμισμένο με το Green Deal, που αποτελεί προτεραιότητα της Ευρώπης καθώς και το ψηφιακό μετασχηματισμό των τουριστικών επιχειρήσεων. 

Στη διάσκεψη συμμετείχε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, ο οποίος παρουσίασε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τουρισμός και των μέτρων που πρέπει να ληφθούν σε εθνικό, ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο. Ο κ. Κόνσολας μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης και για μια Ευρωπαϊκή Νησιωτική Πολιτική με δράσεις και στόχους αποκλειστικά προσανατολισμένους στην ανάπτυξη των νησιωτικών και παράκτιων περιοχών. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και εξέθεσαν τις απόψεις τους,  ο Πρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Ομάδας του SEARICA και Ευρωβουλευτής, Tonino Picula, η Γενική Γραμματέας της Διάσκεψης των Περιφερειακών Θαλάσσιων Περιοχών, Ελένη Μαριάνου, η Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος του SEARICA Cláudia Monteiro De Aguiar, ο ευρωβουλευτής François ALFONSI και στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Related

What's hot? 2681099544175940042

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item