"Τα νησιά έχουν κυριαρχικά δικαιώματα" απαντά ο Γ. Μπορέλ σε ερώτηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης με ερώτηση του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ζητήσει να πληροφορηθεί σε τι ενέργειες ...


Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης με ερώτηση του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ζητήσει να πληροφορηθεί σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στις διαρκώς κλιμακούμενες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας που αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία και τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. 

Στην απάντησή της η Ευρωπαική Επιτροπή διά του Ύπατου Εκπροσώπου και Αντιπροέδρου της Κομισιόν Γιοσέπ Μπορέλ καταδικάζει την κλιμάκωση των τουρκικών παραβιάσεων στον ελληνικό εναέριο χώρο κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου. Καλεί την Τουρκία να δεσμευτεί κατηγορηματικά υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας και να σεβαστεί τόσο το Διεθνές Δίκαιο όσο και το Δίκαιο της Θάλασσας και ιδίως την κυριαρχία όλων των κρατών μελών επί των χωρικών τους υδάτων καθώς και όλα τα κυριαρχικά τους δικαιώματα συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δημιουργούνται από τα νησιά. Την καλεί, επίσης να μην παραβιάζει την κυριαρχία των κρατών μελών της ΕΕ στον εναέριο χώρο τους. 

Τέλος, η Ευρωπαϊκή Ένωση τονίζει ότι οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας κατά της ελληνικής κυριαρχίας και των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων έχουν σοβαρό αρνητικό αντίκτυπο στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας.

Related

What's hot? 6221435977493681323

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item