Συμφωνία ΕΕ με AstraZeneca για αγορά 300 εκατομ. δόσεων εμβολίου COVID-19

Σε μία πρώτη συμφωνία κατέληξε η Επιτροπή με τη φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca, ώστε να αγοράσει ένα δυνητικό εμβόλιο κατά της COVI...


Σε μία πρώτη συμφωνία κατέληξε η Επιτροπή με τη φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca, ώστε να αγοράσει ένα δυνητικό εμβόλιο κατά της COVID-19, καθώς και να το δωρίσει σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος ή να το ανακατευθύνει στον ΕΟΧ. 

Μόλις το εμβόλιο αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό κατά της COVID-19, η Επιτροπή έχει ήδη μια συμφωνία ως προς τα βασικά στοιχεία ενός συμβατικού πλαισίου για την αγορά 300 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου AstraZeneca, με την επιλογή αγοράς 100 εκατομμυρίων περισσότερων δόσεων, για λογαριασμό των κρατών μελών της ΕΕ, συνεχίζοντας παράλληλα να βρίσκεται σε συζητήσεις για παρόμοιες συμφωνίες με άλλους παρασκευαστές εμβολίων. 

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε: «Οι εντατικές διαπραγματεύσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξακολουθούν να φέρνουν αποτελέσματα. Η σημερινή συμφωνία αποτελεί τον πρώτο ακρογωνιαίο λίθο για την εφαρμογή της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα εμβόλια. Η στρατηγική αυτή θα μας επιτρέψει να παράσχουμε τα μελλοντικά εμβόλια στους Ευρωπαίους, καθώς και στους εταίρους μας σε άλλα μέρη του κόσμου.»

Η Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, δήλωσε: «Σήμερα, μετά από εβδομάδες διαπραγματεύσεων, έχουμε την πρώτη συμφωνία προαγοράς ενός υποψήφιου εμβολίου σε επίπεδο ΕΕ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την AstraZeneca για την εποικοδομητική της συμμετοχή σε αυτή τη σημαντική συμφωνία για τους πολίτες μας. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ακούραστα, ώστε να ενταχθούν περισσότερα υποψήφια εμβόλια σε ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο εμβολίων της ΕΕ. Ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο παραμένει η πλέον ασφαλής στρατηγική εξόδου για την προστασία των πολιτών μας και του υπόλοιπου κόσμου από τον κορωνοϊό.»

Related

What's hot? 38686739959792042

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item