Η Κομισιόν ενισχύει τη στήριξη για τη θεραπεία με πλάσμα από ασθενείς που ανέρρωσαν

Χθες, η Επιτροπή κάλεσε πάνω από 200 υπηρεσίες αιμοδοσίας σε όλη την ΕΕ να υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης για την αγορά εξοπλισμού πλ...


Χθες, η Επιτροπή κάλεσε πάνω από 200 υπηρεσίες αιμοδοσίας σε όλη την ΕΕ να υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης για την αγορά εξοπλισμού πλασμαφαίρεσης, δηλαδή εξοπλισμού λήψης πλάσματος από δωρητές. 

Στόχος του μέτρου αυτού είναι να στηριχθεί η θεραπεία νέων ασθενών που αγωνίζονται κατά της νόσου COVID-19, αυξάνοντας την ικανότητα της ΕΕ να συλλέγει πλάσμα από ασθενείς που έχουν αναρρώσει από την COVID-19. Το μέτρο αυτό αποτελεί μέρος του μέσου στήριξης έκτακτης ανάγκης (ESI). Θα επιχορηγηθούν δημόσιες και μη κυβερνητικές υπηρεσίες αιμοδοσίας που έχουν άδεια για τη συλλογή πλάσματος. 

Η θεραπεία συνίσταται στη μετάγγιση πλάσματος αναρρωσάντων σε ασθενείς, με στόχο την ενίσχυση του ανοσοποιητικού τους συστήματος και της ικανότητάς τους να καταπολεμούν τη νόσο. Η μετάγγιση πλάσματος χρησιμοποιείται επίσης για τον καθαρισμό αντισωμάτων με στόχο την παρασκευή ενός ειδικού φαρμάκου κατά της COVID-19 (ανοσοσφαιρίνης) ως βραχυπρόθεσμης εναλλακτικής λύσης μέχρι να βρεθεί εμβόλιο. 

Η κ. Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, δήλωσε σχετικά: «Το πλάσμα αναρρωσάντων θα μπορούσε να αποτελέσει ελπιδοφόρα θεραπεία κατά της νόσου COVID-19. Με τη χρηματοδότηση που προσφέρουμε σήμερα, μπορούμε να κάνουμε ένα ακόμη βήμα για τη συλλογή πλάσματος. Καλώ όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να τη χρησιμοποιήσουν. Θα συνεχίσουμε να διερευνούμε όλες τις δυνατές επιλογές για να στηρίξουμε την ανάπτυξη και την πρόσβαση σε ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες κατά της COVID-19 ώστε να προστατεύσουμε τους πολίτες μας. Αυτός παραμένει ο πρωταρχικός μας στόχος τις προσεχείς εβδομάδες και μήνες»

Αυτό το μέτρο αποδεικνύει την προσήλωση της Επιτροπής στην ανάπτυξη θεραπευτικών μέσων, όπως ορίζεται και στην ανακοίνωση για την υγειονομική ετοιμότητα της ΕΕ για πιθανές μελλοντικές εξάρσεις.

Related

What's hot? 2550502090608059484

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item