Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2020 είναι γεγονός!

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που σήμερα γιορτάζονται σε όλη την Ευρώπη μέχρι τον Οκτώβριο, αποτελούν μια κοινή πρωτο...


Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που σήμερα γιορτάζονται σε όλη την Ευρώπη μέχρι τον Οκτώβριο, αποτελούν μια κοινή πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου της Ευρώπης και πραγματοποιούνται από το 1999 με την υποστήριξη του προγράμματος "Δημιουργική Ευρώπη". 

Το φετινό πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στην πολύτιμη συνεργασία μεταξύ εκπαίδευσης και πολιτιστικής κληρονομιάς. Παρά τα εμπόδια εξαιτίας του κορονοϊού, το δίκτυο εθνικών συντονιστών του προγράμματος προτείνει ένα ευρύ φάσμα δημιουργικών δραστηριοτήτων, πέραν των χιλιάδων πραγματοποιούμενων εκδηλώσεων (με κοινωνική αποστασιοποίηση). Οι διοργανωτές ενθαρρύνονται να δημιουργήσουν ψηφιακό περιεχόμενο όπως βίντεο, φωτογραφίες, εικονικές ξεναγήσεις, podcast, ιστολόγια, διαδικτυακά σεμινάρια ή ιστορίες των χώρων τους, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο διαδίκτυο. 

Η επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, δήλωσε σχετικά: "Φέτος, εκτός από τις εκδηλώσεις με φυσική παρουσία, οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς προσφέρουν μια εξαιρετική γκάμα ψηφιακού περιεχομένου, το οποίο θα αποτελέσει πολύτιμη παρακαταθήκη για χιλιάδες μνημεία και χώρους. Είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουμε ένα πρόγραμμα, το οποίο διοργανώνεται τοπικά ενώ είναι πραγματικά προσβάσιμο από τους πάντες σε όλη την Ευρώπη. Η πανδημία της COVID-19 διατάραξε τον παραδοσιακό τρόπο εργασίας του πολιτιστικού τομέα και ανέδειξε, περισσότερο από ποτέ, πόσο σημαντικός είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός των ιδρυμάτων πολιτιστικής κληρονομιάς. Υπό το πρίσμα αυτό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση σχετικά με την ψηφιοποίηση του τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς, ώστε να σχεδιαστεί το κατάλληλο πλαίσιο πολιτικής και δράσεων για τη διαφύλαξη των πολύτιμων πολιτιστικών αγαθών της Ευρώπης και την καλύτερη προβολή της μοναδικής πολιτιστικής πολυμορφίας της. Η δημόσια διαβούλευση είναι ανοικτή έως τις 14 Σεπτεμβρίου και σας ενθαρρύνω θερμά να συμβάλετε σε αυτήν"

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς φέρνουν κοντά τους πολίτες και τονίζουν την ευρωπαϊκή διάσταση της πολιτιστικής κληρονομιάς στα 50 κράτη που έχουν υπογράψει την ευρωπαϊκή μορφωτική σύμβαση.

Related

What's hot? 332694705550295292

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item