Α.Μ. Ασημακοπούλου: "Εμπορικές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας εδώ και τώρα"

Με παρέμβασή της η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κα...


Με παρέμβασή της η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στο πλαίσιο συζήτησης που διεξήχθη στο Ε.Κ. σχετικά με τις προτεραιότητες της Γερμανικής προεδρίας ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων και Ενέργειας της Γερμανίας, κ.Altmaier να λάβει ξεκάθαρη θέση η προεδρεύουσα χώρα σχετικά με τη λήψη εμπορικών κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας.

Η κα Ασημακοπούλου αναφερόμενη στο γεγονός ότι κεντρικό στοιχείο της γεωπολιτικής στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως διαμορφώνεται από την Πρόεδρο της, κα Von der Leyen και υλοποιείται μέσω συμφωνιών της ΕΕ με τρίτες χώρες αποτελεί η καλλιέργεια εμπορικών σχέσεων που εδράζονται πάνω σε ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, π.χ. προστασία του περιβάλλοντος, προάσπιση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ισότητα των φύλων, ρώτησε τον Γερμανό υπουργό, αν προτίθεται η ΕΕ να εφαρμόσει την ίδια πολιτική και σε σχέση με την Τουρκία. 

«Η Τουρκία, κ. Υπουργέ, υπέγραψε ένα παράνομο Μνημόνιο με τη Λιβύη παραβιάζοντας καταφανώς το διεθνές δίκαιο. Η Τουρκία έχει κλιμακώσει την προκλητική ρητορική της, τις ανυπόστατες απειλές της και προβαίνει συστηματικά σε προκλητικές ενέργειες σε βάρος δυο κρατών μελών της ΕΕ, δηλαδή της πατρίδας μου, της Ελλάδας και της Κύπρου. Εν τέλει, η Τουρκία επιχειρεί να εκβιάσει την Ευρώπη εργαλειοποιώντας πρόσφυγες και μετανάστες», είπε χαρακτηριστικά η κα Ασημακοπούλου. 

Αναφερόμενη στις εμπορικές σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία η κα Ασημακοπούλου ρώτησε συγκεκριμένα τον κ. Altmaier: «Κύριε Υπουργέ, έχουμε μια Τελωνειακή Ένωση με την Τουρκία, οι εμπορικές μας σχέσεις είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική ευημερία της Τουρκίας εν γένει και την ανάκαμψη της από το COVID-19 ειδικότερα. Γιατί λοιπόν, στην περίπτωση της Τουρκίας, δεν χρησιμοποιούμε την εμπορική μας δύναμη για να προστατεύσουμε και να προωθήσουμε μια υπέρτατη ευρωπαϊκή αξία, δηλαδή την προστασία του κράτους δικαίου; Η Γερμανική προεδρία πρέπει να λάβει μια σαφή θέση ενόψει της προσεχούς Συνόδου Κορυφής σχετικά με την επιβολή εμπορικών κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας εδώ και τώρα» 

Εδώ η παρέμβαση της κας Ασημακοπούλου στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου με θέμα τις προτεραιότητες της Γερμανικής προεδρίας και παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Υποθέσεων και Ενέργειας της Γερμανίας

Related

What's hot? 8444174050224904800

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item