Την προκλητική συμπεριφορά Τσαβούσογλου στο ΕΚ, καταγγέλει ο Ν. Ανδρουλάκης

Αποκαλυπτικός για την προκλητική συμπεριφορά του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του ΕΚ...


Αποκαλυπτικός για την προκλητική συμπεριφορά του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του ΕΚ, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, κάνοντας λόγο για "διαστρέβλωση της παραγματικότητας" και "μονόλογο" χωρίς διάθεση για διάλογο με τους ευρωβουλευτές εκ μέρους του επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Πιο συγκεκριμένα ο Έλληνας ευρωβουλευτής ανέφερε τα εξής:

"Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των θέσεων της Τουρκίας , ο κ. Τσαβούσογλου διαστρέβλωσε την πραγματικότητα υποστηρίζοντας ότι η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο οφείλεται σε μονομερείς ενέργειες της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων, οι οποίοι «αποκλείουν την Τουρκία από τις συνεργασίες στην περιοχή», εκφράζοντας την άποψη ότι το Ελληνοαιγυπτιακο Σύμφωνο είναι παράνομο και υπονόμευσε τον διάλογο μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας, αλλά το Τουρκολιβυκό σύμφωνο απλά θωράκιζε τα δικαιώματα της γείτονος στην περιοχή. Υποστήριξε ακόμη ότι η Γαλλία επεμβαίνει στην περιοχή βοηθώντας και το PKK, ενώ η Τουρκία θέλει απλά διάλογο χωρίς όρους και αποκλιμάκωση, χωρίς να πει λέξη για τις καθημερινές εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας και της Κύπρου από σχεδόν το σύνολο του Τουρκικού πολιτικού συστήματος, με πρωτοπόρο τον Ερντογαν. 

Όμως δεν σταμάτησε εκεί, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών επέδειξε μια προκλητική συμπεριφορά προς τους Ευρωβουλευτές που συμμετείχαμε. Καταχράστηκε τον χρόνο που του δόθηκε από το προεδρείο και μίλησε συνολικά 42 λεπτά, χωρίς να δοθεί η ευκαιρία να του απευθύνουν οι ευρωβουλευτές ερωτήματα πέρα από τους coordinators. 

Παρ' όλο που διέκοψα τον κ. Τσαβούσογλου και απευθυνόμενος στον προεδρεύοντα της συνεδρίασης, είπα ότι «στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάνουμε διάλογο και όχι μονόλογο», εκείνος συνέχισε, απειλώντας μάλιστα με αποχώρηση από τη συνεδρίαση, λέγοντας ότι «αν δεν θέλετε να ακουστεί η άποψη μου θα φύγω». 

Επιπλέον, στην παρουσίαση που έκανε ο Τούρκος υπουργός, εκτός από χάρτες που παρουσίασε χωρίς αντίλογο, προέβαλε και το logo της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, που παρουσιάζει τροποποιημένα τα αστέρια της σημαίας της ΕΕ στα πρότυπα της Τουρκικής ημισέληνου. Παρά τις αντιδράσεις που εξέφρασε και ο Γερμανός συντονιστής των Πρασίνων Reinhard Bütikofer, παρέμεινε στα μόνιτορ και μετά από παρέμβαση του προεδρείου αποσύρθηκε. Η όλη παρουσία του κ. Τσαβούσογλου ήταν ενδεικτική του πώς βλέπει πια η Άγκυρα τον ευρωτουρκικό διάλογο."

Related

What's hot? 4260836156432257386

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item