Δεκτή η Τροπολογία Αρβανίτη για την αποτροπή περικοπών στον EMCDDA

Με ψήφους 57 υπέρ, 6 κατά και 2 αποχές η Επιτροπή LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε δεκτή την τροπολογία που είχε καταθέσει ο ευ...


Με ψήφους 57 υπέρ, 6 κατά και 2 αποχές η Επιτροπή LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε δεκτή την τροπολογία που είχε καταθέσει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, για να αποτραπεί το ενδεχόμενο ασφυκτικών περικοπών στον προϋπολογισμό του EMCDDA. 

Συνεχίζοντας την πολύ καλή συνεργασία με την δομή της ΕΕ που είναι επιφορτισμένη με την παρακολούθηση μιας μάστιγας που καταστρέφει χιλιάδες ζωές σε όλη την Ευρώπη κάθε χρόνο, ο ευρωβουλευτής κατέθεσε τροπολογία με την οποία αποκαθίσταται ο προϋπολογισμός του Κέντρου στο ποσό που το Διοικητικό του Συμβούλιο είχε ζητήσει (18 εκατ €), προκειμένου να μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία του με επάρκεια και πληρότητα σε μια κρίσιμη στιγμή λόγω των συνεπειών της πανδημίας. 

Στόχος της τροπολογίας η αποτροπή μιας παραλυτικής για τη λειτουργία του κρίσιμου οργανισμού περικοπής δαπανών, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που τόσο η πανδημία του covid-19 όσο και οι οικονομικές της συνέπειες έχουν σαν αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι πολίτες να γίνονται ακόμη πιο ευάλωτοι στις εξαρτήσεις. 

Η συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας του EMCDDA δεν είναι απλά η αποτροπή μιας αδικίας, είναι ένα Ευρωπαϊκό ζήτημα Δημόσιας Υγείας σε μια περίοδο που αυτή δοκιμάζεται σκληρά. 

Η τροπολογία θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τις επόμενες εβδομάδες.

Related

What's hot? 54355036170823991

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item