Παπαδημούλης προς Πρόεδρο του ΕΚ: "Να αποτραπεί η χρηματοδότηση του ακροδεξιού APF"

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης , φέρνει με επιστολή του στον Πρό...


Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, φέρνει με επιστολή του στον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Νταβίντ Μαρία Σασόλι, το ζήτημα της απόπειρας χρηματοδότησης του ακροδεξιού APF από κονδύλια του Ευρωπαϊκού Προϋπολογισμού. 

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Παπαδημούλης: «Τον Φεβρουάριο του 2017, είχα στείλει και τότε μια επιστολή στον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, στην προσπάθειά μου να αποτρέψω τη χρηματοδότηση του APF, κάτι που επιτεύχθηκε τελικά, προκαλώντας σημαντική ανάσχεση στη χρηματοδότηση και τη λειτουργία των ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη»

Στην επιστολή του, ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, υπογραμμίζει ότι «η απόπειρα επαναφοράς του APF, συμπίπτει με την ανακοίνωση της τελικής δικαστικής απόφασης σε λίγες ημέρες, και συγκεκριμένα στις 7 Οκτωβρίου, σχετικά με τα εγκλήματα που διέπραξε η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα»

Με δεδομένο ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει παγώσει όλη τη δημόσια χρηματοδοτική στήριξη στη Χρυσή Αυγή, «η ανασύσταση του APF φαίνεται ότι είναι η τελική προσπάθεια των ακροδεξιών και εγκληματικών δυνάμεων της, να βρουν εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο»

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης ζητά από τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου «όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στο Ευρωκοινοβούλιο, να έχουν σαφή εικόνα των εξελίξεων, συμπεριλαμβανομένης της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων του ΕΚ (AFCO), προκειμένου να αποτραπεί και να παύσει η διαδικασία και πιθανή καθιέρωση μελλοντικής χρηματοδότησης του APF, έγκαιρα και αποτελεσματικά»

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του Δ. Παπαδημούλη προς τον Πρόεδρο Ντ. Μ. Σασόλι, μεταφρασμένη στα ελληνικά: 

"Προς κ. David Maria Sassoli 
Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 

1 Οκτωβρίου 2020 

Θέμα: Πληροφορίες σχετικά με την προσπάθεια επαναφοράς του ακροδεξιού ευρωπαϊκού πολιτικού κόμματος της “Συμμαχίας για την Ειρήνη και την Ελευθερία“ (APF) 

Αγαπητέ Πρόεδρε Sassoli, 

Αγαπητέ David, 

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι λάβαμε πληροφορίες σχετικά με τις προσπάθειες που γίνονται προκειμένου να επανέλθει το ακροδεξιό ευρωπαϊκό πολιτικό κόμμα «Συμμαχία για την Ειρήνη και την Ελευθερία» (APF), απαρτιζόμενο από επτά ακροδεξιά κόμματα και έναν ευρωβουλευτή - εκλεγμένο με τη Χρυσή Αυγή, αλλά επί του παρόντος ανεξάρτητο νεοναζί, τον Ιωάννη Λαγό. 

Ως εκ τούτου, πιστεύω ότι είναι ιδιαίτερα επείγον και σημαντικό για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στο Ευρωκοινοβούλιο, να έχουν σαφή εικόνα των εξελίξεων, συμπεριλαμβανομένης της Επιτροπής AFCO, προκειμένου να αποτραπεί και να παύσει η διαδικασία και πιθανή καθιέρωση μελλοντικής χρηματοδότησης του APF, έγκαιρα και αποτελεσματικά. Η απόπειρα επαναφοράς του APF, συμπίπτει με την ανακοίνωση της τελικής δικαστικής απόφασης σχετικά με τα εγκλήματα που διέπραξε η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα. Η δικαστική απόφαση έχει προγραμματιστεί να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα, και αποτελεί έναν ισχυρό συμβολισμό για την καταπολέμηση του νεοναζισμού και του φασισμού τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. 

Η Χρυσή Αυγή είναι μια ακροδεξιά στρατοκρατική οργάνωση, η οποία αντιμετωπίζει κατηγορίες και τελεί υπό δικαστική διερεύνηση σε δίκη για σοβαρές εγκληματικές πράξεις, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας, απόπειρα δολοφονίας συνδικαλιστών, μεταναστών και πολιτικών της αντιπάλων. Η Χρυσή Αυγή έχει συνδεθεί άμεσα με την δολοφονία του καλλιτέχνη και αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στις 17 Σεπτεμβρίου 2013, στην Αθήνα. Έχει επίσης κατηγορηθεί ότι η κομματική δομή της λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση. 

Το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει παγώσει όλη τη δημόσια χρηματοδοτική στήριξη στη Χρυσή Αυγή και η ανασύσταση του APF φαίνεται ότι είναι η τελική προσπάθεια των ακροδεξιών και εγκληματικών δυνάμεων της, να βρουν εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Θα ήθελα επίσης να σας υπενθυμίσω ότι τον Φεβρουάριο του 2017, είχα στείλει και τότε μια επιστολή στον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, στην προσπάθειά μου να αποτρέψω τη χρηματοδότηση του APF, κάτι που επιτεύχθηκε τελικά, προκαλώντας σημαντική ανάσχεση στη χρηματοδότηση και τη λειτουργία των ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη». 

Παραμένω στη διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με αυτό το σημαντικό θέμα και αναμένω ότι, ως Πρόεδρος του Σώματός μας, θα αναλάβετε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. 

Με εκτίμηση, 

Δημήτρης Παπαδημούλης 
Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου"

Related

What's hot? 2567610384987950242

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item