Παρέμβαση Ασημακοπούλου στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία Πρώτων Υλών

Η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου...


Η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκπροσώπησε, στις 29.9.2020, την Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Πρώτων Υλών. 

Στην συνεδρίαση τοποθετήθηκαν σχετικά ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, κ. Breton, ο Επίτροπος Διοργανικών Σχέσεων και Διερεύνησης Προοπτικών, κ. Sefcovic, ο Υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων και Ενέργειας της Γερμανίας, κ. Altmaier, η Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Ανάπτυξης της Πολωνίας, κα Emilewicz, ο Υπουργός Οικονομικών της Φιλανδίας, κ. Lintilä, η Υπουργός Αειφορίας και Τουρισμού της Αυστρίας, κα Köstinger, ο Υπουργός Φυσικών Πόρων του Καναδά, κ. O’ Regan καθώς και τεχνοκράτες, αλλά και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου. 

Η κα Ασημακοπούλου πρωτοστατεί σε μια προσπάθεια ανάδειξης της καθοριστικής σημασίας των πρώτων υλών για τη βιομηχανική και εμπορική στρατηγική της Ευρώπης, έχοντας στείλει επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την υποστήριξη 65 ευρωβουλευτών από 17 κράτη μέλη. 

H Ελληνίδα ευρωβουλευτής του ΕΛΚ κατά την ομιλία της στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Πρώτων Υλών εξέφρασε την ικανοποίησή της που οι παραπάνω πρωτοβουλίες της έτυχαν αποδοχής από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

«Οφείλουμε ως ΕΕ να δημιουργήσουμε ανθεκτικές και βιώσιμες αλυσίδες εφοδιασμού για εκείνες τις πρώτες ύλες που είναι απαραίτητες για την υλοποίηση της Πράσινης Συμφωνίας και της ψηφιακής μετάβασης καθώς αποτελούν τις δύο σύγχρονες ατμομηχανές μας για την ανάκαμψη και την ευημερία στην μετά COVID-19 εποχή» τόνισε χαρακτηριστικά. 

Η κα Ασημακοπούλου κάλεσε την Επιτροπή να επενδύσει η Ευρώπη στις δικές της δυνατότητες παραγωγής πάνω στις οποίες πρέπει να οικοδομηθεί η στρατηγική της αυτονομία. Και πρόσθεσε ότι: «Χρειάζεται να επενδύσουμε στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης, στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων και στην καλλιέργεια νέων δεξιοτήτων, στη διαφάνεια και στην ασφάλεια δικαίου αναφορικά με την ταξινομία της ΕΕ για τις βιώσιμες δραστηριότητες και σε εκστρατείες ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών σχετικά με την ανάγκη μας να επενδύουμε στις κρίσιμες πρώτες ύλες στο πλαίσιο της «νέας κανονικότητας». 

Κλείνοντας την ομιλία της η Αντιπρόεδρος της επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του ΕΚ τόνισε: «Η αυτονομία, προέρχεται από τις λέξεις «αὐτός» και «νόμος». Σημαίνει να είσαι ελεύθερος να φτιάξεις τους δικούς σου κανόνες. Αυτοί οι κανόνες στην Ευρώπη βασίζονται σε κοινές αξίες: δημοκρατία, κράτος δικαίου και σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το Σχέδιο Δράσης για τις Κρίσιμες Πρώτες Ύλες και η δημιουργία της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Πρώτων Υλών αποτελούν από μόνες τους κρίσιμης σημασίας δράσεις για πολλούς λόγους. Είναι απαραίτητες για τη βιομηχανική και εμπορική στρατηγική της Ευρώπης, είναι καθοριστικής σημασίας για την αυτονομία της Ευρώπης και, τελικά, κρίσιμες για τη δημοκρατία».

Related

What's hot? 5346277352214429774

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item