Παπαδημούλης προς φον ντερ Λάιεν: "Σταματήστε να χαϊδεύετε τον Ερντογάν"

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης , μίλησε σ...


Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη συζήτηση με θέμα «Προετοιμασία της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 10-11 Δεκεμβρίου 2020 - Δηλώσεις του Συμβουλίου και της Επιτροπής». 

Την Κομισιόν εκπροσώπησε η Πρόεδρος της, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ενώ το Συμβούλιο που απουσίασε, αρκέστηκε σε μια γραπτή δήλωση. 

Κύρια θέματα στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου των 27 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Δεκέμβριο είναι: η διανομή εμβολίων για την παύση της πανδημίας, ο μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός για την έναρξη της ανάκαμψης και το βέτο της Ουγγαρίας και της Πολωνίας, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και οι σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία. 

Στην ομιλία του, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ως Συντονιστής της Ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) στην Επιτροπή Προϋπολογισμών (BUDG) και σκιώδης εισηγητής για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, το Ταμείο Ανάκαμψης και τον Προϋπολογισμό της ΕΕ για το έτος 2021, είπε τα εξής: 

"Κα Μέρκελ, κε Μισέλ, κα Φον Ντερ Λάιεν,

Σταματήστε να χαϊδεύετε τον Ερντογάν. Σταματήστε να κλείνετε τα μάτια στις εντεινόμενες προκλήσεις του. Στο Αιγαίο, στα Βαρώσια της Κύπρου, στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Λιβύη. Ήρθε η ώρα επιτέλους, τα λόγια αλληλεγγύης στην Ελλάδα και την Κύπρο να γίνουν πράξη – από λόγια χορτάσαμε. Η Σύνοδος Κορυφής στις 10 Δεκεμβρίου πρέπει να πάρει επιτέλους αποφάσεις και να εγκρίνει ένα πακέτο κυρώσεων κατά του καθεστώτος Ερντογάν. Εδώ και μήνες ο κ. Ερντογάν αρνείται τις ευκαιρίες που του δώσατε. Υποκρίνεται και προκαλεί: Λίγες μέρες πριν από κάθε Σϋνοδο Κορυφής εμφανίζεται ως αρνάκι και μετά τη Σύνοδο συμπεριφέρεται ως λύκος. Αποδείξτε λοιπόν, ότι η ΕΕ δεν είναι αφελής! 

Μόνο αν ο Ερντογάν πιεστεί ουσιαστικά, θα σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και θα καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου. 

Και κάτι ακόμη: Να εφαρμοστεί χωρίς καμία καθυστέρηση η συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης, τον Προϋπολογισμό και το κράτος δικαίου. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θα κάνει ούτε χιλιοστό πίσω στη συμφωνία που έχει υπογράψει - Να τιμήσετε κι εσείς την υπογραφή σας. 

Κάθε μέρα καθυστέρησης που προκαλούν ο κ. Όρμπαν και ο κ. Κατσίντσκι σημαίνει μεγαλύτερη ύφεση, μεγαλύτερη ανεργία και μεγαλύτερη ανασφάλεια για όλους τους Ευρωπαϊκούς λαούς, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας συμπεριλαμβανομένων. 

Ευχαριστώ πολύ."

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του κ. Παπαδημούλη στο ακόλουθο link.

Related

What's hot? 8212828081024864017

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item