Christa Schweng: "Η λέξη ενότητα θα σηματοδοτήσει την προεδρία μου"

ΓΡΑΦΕΙ Η CHRISTA SCHWENG  Μόλις εγκαινιάσαμε τη νέα θητεία της ΕΟΚΕ, κατά τρόπο ιδιαίτερα ασυνήθιστο. Λόγω των περιορισμών εξαιτίας της νόσο...


ΓΡΑΦΕΙ Η CHRISTA SCHWENG 

Μόλις εγκαινιάσαμε τη νέα θητεία της ΕΟΚΕ, κατά τρόπο ιδιαίτερα ασυνήθιστο. Λόγω των περιορισμών εξαιτίας της νόσου COVID-19, για πρώτη φορά στην ιστορία μας, η εναρκτήρια σύνοδος ολομέλειας διεξήχθη εικονικά.

Οι διαδικτυακές μέθοδοι εργασίας –η νέα κανονικότητα για τους επόμενους μήνες– ενέχουν προκλήσεις, αλλά και οφέλη. Η εξεύρεση συμβιβασμών επί των πολιτικών της ΕΕ είναι ευκολότερη με την άμεση επικοινωνία. Από την άλλη, εξοικονομούμε το χρόνο της μετακίνησής μας και ταξιδεύουμε εικονικά σε όλη την ΕΕ με λίγα μόνο κλικ.

Η ΕΟΚΕ αποτελεί γέφυρα μεταξύ της οργανωμένης κοινωνίας των πολιτών και του ευρωπαϊκού θεσμικού πλαισίου. Η οικοδόμηση ψηφιακών γεφυρών παρουσιάζει πλεονεκτήματα: μπορούμε να δράσουμε ταχύτερα, πιο ευέλικτα και με τη συμμετοχή ακόμα περισσότερων ανθρώπων. 

Αυτή η διασυνδεσιμότητα είναι ιδιαίτερα σημαντική στις μέρες μας, καθώς η ΕΕ καταπολεμά την πανδημία COVID-19 και τις οικονομικές, κοινωνικές και κοινωνιακές της επιπτώσεις. Γι’ αυτό επέλεξα την ενότητα ως τη λέξη που θα σηματοδοτήσει την προεδρία μου. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι για την καταπολέμηση της κρίσης και ενωμένοι για τη διάπλαση της ΕΕ μετά την πανδημία COVID-19. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι για το μέλλον της Ευρώπης! 

Τι είδους Ευρώπη χρειαζόμαστε; Κατ’ εμέ, χρειαζόμαστε μία Ευρώπη οικονομικά ευημερούσα, χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς και περιβαλλοντικά βιώσιμη. Μία Ευρώπη που θα παρέχει κατάλληλες συνθήκες προκειμένου το σύνολο της κοινωνίας των πολιτών να ακμάζει και να ζει σε ανοιχτές δημοκρατίες βασισμένες σε αξίες. 

Χρειαζόμαστε μια πιο συμμετοχική Ευρώπη και πολύ αποτελεσματικότερες πολιτικές που θα ανταποκρίνονται περισσότερο στην επιτόπια κατάσταση. Η ΕΟΚΕ είναι πρόθυμη να προσφέρει την εμπειρογνωμοσύνη της στους πολιτικούς ιθύνοντες για να τους συνδράμει προς το σκοπό αυτό. 

Τόσο εντός όσο και εκτός της ΕΟΚΕ, εργάζομαι σκληρά για να ενισχύσω τη φήμη της και να αποκαταστήσω την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία της. Σήμερα εγκρίναμε την εντολή αναθεώρησης του Εσωτερικού Κανονισμού και του Κώδικα Δεοντολογίας μας προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι η ΕΟΚΕ θα πληροί τα υψηλότερα δυνατά δεοντολογικά και επαγγελματικά πρότυπα.

Σας προσκαλώ όλους να συμμετέχετε ενεργά στις δραστηριότητες της ΕΟΚΕ. Συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις μας, συνεισφέροντας στις συζητήσεις μας και διαδίδοντας τα αποτελέσματα των εργασιών μας, μάς βοηθάτε να κάνουμε να ακουστεί η φωνή της κοινωνίας των πολιτών. Ας είμαστε ενωμένοι για το μέλλον της Ευρώπης! 

* H Christa Schweng είναι Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής

Related

What's hot? 7554867770784286189

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item