Νέα υλικά αναφοράς για τα τεστ αντισωμάτων από την Κομισιόν

Την Δευτέρα, το Κοινό Κέντρο Ερευνών (ΚΚΕρ) της Επιτροπής δημοσίευσε δύο νέα υλικά αναφοράς, τα οποία αναπτύχθηκαν ως εργαλεία διασφάλισης τ...


Την Δευτέρα, το Κοινό Κέντρο Ερευνών (ΚΚΕρ) της Επιτροπής δημοσίευσε δύο νέα υλικά αναφοράς, τα οποία αναπτύχθηκαν ως εργαλεία διασφάλισης της ποιότητας για τα τεστ αντισωμάτων της νόσου COVID-19. Τα εν λόγω τεστ αντισωμάτων δείχνουν αν κάποιος έχει μολυνθεί στο παρελθόν από τον ιό.
 
Η κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας δήλωσε σχετικά: «Η ορθή λειτουργία των τεστ αντισωμάτων είναι ιδιαίτερα σημαντική στις επιδημιολογικές έρευνες για την περιγραφή του επιπολασμού της λοίμωξης και στην έρευνα για την ανοσία κατά της νόσου COVID-19. Το υλικό αναφοράς που αναπτύχθηκε από το ΚΚΕρ είναι ένα ακόμη κομμάτι του παζλ που μπορεί να στηρίξει τις προσπάθειες αυτές.» 

Τα υλικά αναφοράς επιτρέπουν στα εργαστήρια να ελέγξουν κατά πόσον τα χρησιμοποιούμενα τεστ αντισωμάτων λειτουργούν σωστά. Στην πράξη, εάν τα εργαστήρια μπορούν να μετρήσουν τα αντισώματα κατά της COVID-19 που περιέχονται στο υλικό αναφοράς, μπορούν και να μετρήσουν τα αντισώματα κατά του ιού που σχηματίζονται στο ανθρώπινο αίμα. Τα υλικά αναφοράς αποτελούν ένα πρώτο βήμα για να διασφαλιστεί η συγκρισιμότητα των αποτελεσμάτων που λαμβάνονται με διάφορα τεστ. Μπορούν επίσης να υποστηρίξουν την έρευνα σχετικά με την ανοσία κατά του ιού και να βοηθήσουν στην παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας των πειραματικών εμβολίων.

Related

What's hot? 6925386258497768004

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item