Παρέμβαση Βόζεμπεργκ στην Ολομέλεια : "Οι γυναίκες να καταγγέλλουν με θάρρος την σεξουαλική κακοποίηση"

Με αφορμή τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την νέα ευρωπαϊκή στρατηγική για την ισότητα των φύλων αλλά και ...


Με αφορμή τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την νέα ευρωπαϊκή στρατηγική για την ισότητα των φύλων αλλά και τις επιπτώσεις της κρίσης της πανδημίας στο γυναικείο πληθυσμό, η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ. και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Γυναικών και Ισότητας των Φύλων, κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, έκανε μια εφ' όλης της ύλης παρέμβαση για ζητήματα που άπτονται των αρνητικών εξελίξεων στον τομέα αυτό. 

Η κυρία Βόζεμπεργκ υπογράμμισε με νόημα ότι οι γυναίκες βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή παροχής υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της κρίσης και είναι εκείνες που αναμένεται να πληγούν σκληρότερα από τις οικονομικές επιπτώσεις της. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε, όμως, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής στο θέμα της βίας κατά των γυναικών – κυρίως της ενδοοικογενειακής βίας - που κατέγραψε εκρηκτικές διαστάσεις στη διάρκεια της πανδημίας λόγω των μέτρων καραντίνας και περιορισμού των μετακινήσεων. 

Στο πλαίσιο αυτό, η ευρωβουλευτής του ΕΛΚ ζήτησε επιτακτικά να ενσωματωθεί η διάσταση του φύλου στα νέα οικονομικά εργαλεία της Ένωσης για την αντιμετώπιση της κρίσης με προσανατολισμό στις ανάγκες των γυναικών και κάλεσε όλες τις γυναίκες που υφίστανται ή έχουν υποστεί βία ή οποιαδήποτε μορφή σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης να καταγγέλλουν με θάρρος τέτοια περιστατικά, χωρίς να φοβούνται τον κοινωνικό στιγματισμό από αρρωστημένες συνειδήσεις και ξεπερασμένες νοοτροπίες. 

 Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης της κ. Βόζεμπεργκ:

«Αγαπητοί συνάδελφοι, 

Συζητάμε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τρεις κρίσιμους φακέλους της Επιτροπής Γυναικών και Ισότητας των Φύλων, που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα ζητημάτων ανισότητας σε βάρος των γυναικών σε διαφορετικούς τομείς, θέτοντας σημαντικούς στόχους για τους οποίους πρέπει να αγωνιστούμε με συνέπεια, μακρια από στερεότυπα και κοινωνικά κατάλοιπα.

Δυστυχώς, η πανδημία έχει οδηγήσει σε οπισθοδρόμηση και οι οικονομικές συνέπειές της αναμένεται να πλήξουν τις γυναίκες πιο σκληρά από τους άνδρες. Τις σοβαρότερες ανησυχίες εγείρει το γεγονός της αναφερόμενης αύξησης της βίας σε βάρος των γυναικών σε ολόκληρη την Ευρώπη και ιδίως της ενδοοικογενειακής βίας, όταν τα θύματα έχουν κλειδωθεί με τους κακοποιούς τους για εβδομάδες ή μήνες λόγω των μέτρων καραντίνας και περιορισμού των μετακινήσεων. 

Στο πλαίσιο αυτό και ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Γυναικών, ζητώ και θεωρώ επιβεβλημένο να ενσωματωθεί η διάσταση του φύλου στα νέα οικονομικά εργαλεία της Ένωσης για την αντιμετώπιση της κρίσης με προσανατολισμό στις ανάγκες των γυναικών. Κυρίως όμως, καλώ όλες τις γυναίκες που υφίστανται ή έχουν υποστεί βία ή οποιαδήποτε μορφή σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης να καταγγέλλουν με θάρρος τέτοια περιστατικά και αξιόποινες πράξεις, χωρίς να φοβούνται τον κοινωνικό στιγματισμό από αρρωστημένες συνειδήσεις και ξεπερασμένες νοοτροπίες. Οι αξίες και ο πολιτισμός μας επιτάσσουν μηδενική ανοχή στη βία».

Related

What's hot? 7393705276718656832

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item